Івано-Франківськ

Обираємо фітнес-браслет Xiaomi Mi Band 6 Black

Нове покоління фітнес-браслетів Mi Band 6 має 1,56-дюймовий AMOLED дисплей, вбудований пульсометр і пульсоксиметр, а також розширений перелік спортивних режимів.

658faabc768b991d2c927865c9d00d91

У порівнянні зі своїми попередниками, фітнес-браслет mi band 6 має достатньо нових можливостей та відчутних переваг, у порівнянні з попередніми моделями, які стали по-справжньому народними через свою доступність та функціонал. 

Технічні характеристики:

  • Екран:56 дюйма, AMOLED, роздільна здатність 486 х 152 пікселів, щільність точок – 326 ppi, яскравість – 450 ніт.
  • Розміри: 47,4×18,6×12,7 мм, вага 12,8 г, довжина ремінця 155–219 мм
  • Захист від води: 5 АТМ, можна плавати у басейні
  • Зв’язок: Bluetooth 5.0
  • Підтримувані системи: Android 5.0 або iOS 10.0 та новіші версії
  • Датчики: 3-осьовий акселерометр та 3-осьовий гіроскоп з низьким енергоспоживанням, датчик ФПГ для вимірювання частоти серцевих скорочень
  • Батарея: 250 мАг, зарядка 2 години
  • Матеріали: капсула браслета – склопластик; ремінець – термопластичний поліуретан та алюмінієвий сплав
  • Функції: моніторинг серцевих скорочень, моніторинг фаз сну (глибокий, швидкий, REM), відстеження жіночих циклів та фаз овуляції, моніторинг стресу та кисню в крові
  • Інше: індекс PAI, повідомлення про повідомлення/дзвінки, повідомлення про програми, календар, будильник, годинник, секундомір, таймер, керування відтворенням музики, пошук телефону, розблокування телефону (MIUI), дистанційне керування затвором камери, погода, встановлення цілей по активності.

Зовнішній вигляд та ергономіка

XIAOMI Mi Band 6 зберіг колишній дизайн та матеріали. Браслет, як і раніше, виконаний з термопластичного поліуретану зі зручною клямкою, а корпус зберіг свої розміри. Скло над дисплеєм – Gorila Glass 3 з олеофобним покриттям, так що випадково подряпати екран буде важко.

При включенні дисплея відразу кидається в очі збільшена діагональ – тепер це 1,56” (на цілих 50% більше Mi Band 5), і зображення займає майже всю площу, за винятком кількох міліметрів по краю. Виглядає це набагато цікавіше, а головне, дозволяє розмістити більше інформації та зробити її більш читаною.

xiaomi mi band 6 fitness bracelet nfc original 007386861617715511f39394 scaled

На руці браслет сидить так само добре, як і минулі версії – пластик ремінця гіпоалергенний, майже не схильний до зносу і практично не відчувається на зап’ястя при тривалому носінні. Довжина ремінця може змінюватись в межах 155–219 мм.

Mi Band 6, до речі, отримав хорошу захищеність від води за стандартом ISO 22810:2010, тому з ним можна не тільки митися в душі, але й занурюватися під воду на глибину до 50 метрів. Щоправда, маються на увазі лише прісні водоймища – солена вода швидко приведе в непридатність контакти та датчики.

Екран, інтерфейси та керування

Дисплей став однією зі значних змін. Він додав не тільки в діагоналі, а й у щільності пікселів: 326 ppi проти 287 ppi на Mi Band 5. Крім того, трохи виросла і яскравість –450 Ніт. На яскравому сонці проблем з читання дисплея не буде, хоча більше яскравості теж не завадило б.

Розмір екрана позитивно позначився і на інтерфейсі: елементи в основному стали більшими, а це означає, що їх краще видно та простіше ними керувати. Зрозуміло, що Mi Band 6 від сенсорної кнопки управління довелося відмовитися, тепер уся навігація здійснюється свайпами. Для увімкнення дисплея достатньо легкого торкання, для перемикання між основним екраном, музикою та погодою буде потрібно свайп убік, для меню та налаштувань – свайп вгору або вниз.

gsmarena 000 scaled

Читання тексту відмінна, смс повідомлення видно добре (дуже зручно дивитися СМС для 2-факторної аутентифікації – не треба шукати сам смартфон).

Серед функцій також є «ліхтарик» – білий екран на максимальній яскравості, який має допомогти у повній темряві. Усі основні можливості доступні у переліку після свайпа донизу.

Мобільний додаток

Управляється Mi Band 6, само собою, тим самим додатком Mi Band від XIAOMI. У ньому налаштовується докладно кожна функція та всі сценарії роботи: кількість та періодичність вимірювань, вібрація (причому з можливістю вручну задати рисунок). Розібратися у ньому нескладно, все інтуїтивно та зрозуміло.

Моніторинг пульсу та рівня стресу можна налаштувати за необхідною періодичністю вимірів, що позначатиметься на точності статистики. Крім того, браслет вміє аналізувати сон, окрім того, є  навіть функція моніторингу якості дихання уві сні.

band2

У Mi Fit можна докладно переглянути зібрані браслетом дані. Вони візуалізуються на графіках, їх зручно інтерпретувати та скоригувати свій режим. Рівень стресу визначається досить правдоподібно – він мінімальний під час сну та наростає під час роботи та тренування. Задавши свої параметри, можна також розраховувати собі завдання щодо рівня активності, ставити цілі та досягати їх – браслет сигналізуватиме про це.

Експлуатація та тренування

Одним із нововведень XIAOMI Mi Band 6 стала покращена система розпізнавання тренувань, яких додалося багато нових видів. Суть функції у цьому, що браслет сам розпізнає тип тренування і починає заміряти час, темп, пульс чи кількість повторень. Історія тренувань зберігається, але аналітику з них додаток Mi Fit не веде. Точність браслета тут не завжди достатня, але явно краща, ніж у ранніх Mi Band.

5486777 tinhte review mi smart band 6 16 scaled

Особливо важливим на практиці є робота лічильника повторень – можна слухати музику під час тренування, не зациклюючись на постійному підрахунку. Приємною відмінністю від Mi Band 5 стала доступність журналу тренувань.

Автономність

При розрядженні Mi Band 6 подає сигнал вібрацією та повідомлення на дисплеї. Відбувається це на рівні заряду у 5-10%. Місткість батареї у моделі – 250 мАг, і зарядка від USB порту ПК відбувається приблизно за 2 години (до 50% – за 30 хвилин). При цьому на екрані з’являється поточний прогрес.

Автономність браслета в основному залежить від частоти вимірювання датчиків – пульс, наприклад, може вимірюватися щохвилини. Якщо включити максимальну частоту плюс додати цілодобовий моніторинг стресу, автоматичне визначення тренувань та аналіз якості сну та дихання, то браслет протримається приблизно 6-7 днів. Що в цілому цілком нормально для фітнес-браслету, враховуючи збільшений функціонал та великий дисплей.

Якщо ж більшість функцій вимкнути чи поставити мінімальну частоту вимірювань, то Mi Band 6 цілком зможе працювати до 10-12 днів.

fitnes braslet xiaomi mi smart band 6 2

ПРОМО 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено