Івано-Франківськ

Масштабна повітряна тривога та ракетні удари по містах: як минула ніч в Україні

В ніч на 11 вересня в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу.

1 3 scaled

Ворог продовжує тримати в напрузі українські міста. Зокрема, в ніч на 11 вересня в Україні у південних та центральних областях пройшли дві хвилі повітряних тривог.

Зокрема, вибухи пролунали у Миколаєві. Очевидці стверджують про сильні вибухи після оголошення повітряної тривоги.

“Сьогодні вночі Миколаїв зазнав потужних обстрілів. Пошкоджені житлові будинки. За попередніми даними, 9 осіб дістали поранення різного ступеню, четверо з них досі перебувають у лікарні”, – розповів мер МиколаєваОлександр Сенкевич у сцомережі. 

photo 2022 09 11 07 25 2411

Згодом, надійшла інформація про вибухи у Дніпрі. Один з них був настільки сильних, що у людей вибило вікна у квартирах. Також є інформація про пожежу та потерпілих.

photo 2022 09 11 07 10 38 scaled

Вже на ранок з’явилася перша офіційна інформація від мера міста Бориса Філатова:

photo 2022 09 11 07 25 24

Натомість, як повідомив голова ОДА Дніпропетровщини Валентин Резніченко, Ворог поцілив по двох районах – Дніпровському та Нікопольському.

“По середмістю Дніпра росіяни скерували ракету. Ударили прямо по житловому кварталу, де мирно спали родини дніпровців. Поранений 72-річний чоловік. Він госпіталізований у важкому стані. Є руйнація адмінбудівель, магазинів, ринку, складів та житлових будинків. Деталі уточнюються”, – йдеться у повідомленні. 

Нікополь обстріляли тричі за ніч. Туди прилетіли понад 35 снарядів з російських «Градів» та важкої артилерії. Постраждали троє людей – двоє чоловіків та жінка. Чоловіки у лікарні. Їхній стан середньої тяжкості.

У місті понівечені 35 багатоповерхових та приватних будинків, кілька навчальних закладів, амбулаторія, об’єкт промислової інфраструктури, автівки, газогони та лінії електропередач. Ударив ворог і по Марганецькій громаді. Попередньо, без поранених та руйнувань“, – додав Резніченко. 

Очевидці також повідомляють про вибухи у Харкові незадовго після опівночі. Усього з Бєлгорода вилетіло близько дев’яти ракет у бік Харкові.

Як кажуть свідки, мінімум дві вдарили по місту, ще кілька прильотів дісталося Чугуївському району Харківської області.

ІНФОРМАЦІЯ ОНОВЛЮЄТЬСЯ…

Читайте також на ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено