Івано-Франківськ

Стало відомо, як Франківськ готується до опалювального сезону

Також у місті вже готують пункти обігріву.

81 main

Івано-Франківськ готується до опалювального сезону. Голова громади Руслан Марцінків скаржиться: “Голови комунальних підприємств звітують, що всі на 100% готові. Та 15 жовтня «раптово» виникають проблеми. А так не повинно бути. Навіть, незважаючи на війну” та інформує, що Івано-Франківське теплокомуненерго підготовку до опалювального сезону розпочало ще 10, пише ПІК.

“Проведено поточний ремонт 19 котелень та 14 центральних теплових пунктів підприємства. Одна котельня в селі Колодіївка повністю працює на відходах деревини . Сім котелень – працюють змішано. Вони можуть частково заміняти роботу на природному газі. Одинадцять котелень працюють на газі”, – йдеться у повідомленні.

Також виконано очищення котлоагрегата, який працює на біосировині по вулиці Тролейбусній. Щепою ми починаємо заповнювати ангар повністю. Якщо будуть проблеми з газом – то зможемо підтримувати температурний режим, доповів на оперативній нараді директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Володимир Фалдина.

Й додає, що на підприємстві проведено гідравлічні випробування на магістральних мережах.

«Станом на 12 вересня випробовувано вже 100% мереж підприємства, що становить 85 кілометрів. Крім того, підприємство в межах можливостей здійснює роботи по заміні тепломережі. Станом на сьогодні вже замінили півтора кілометра. Міняємо старі великого діаметра труби на нові, попередньо ізольовані з меншим діаметром, щоб зменшити втрати тепла», – каже Володимир Фалдина.

Заклади охорони здоров’я Івано-Франківська теж готові до опалювального періоду, – переконує начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко. Там проведені випробовування тепломереж. Крім того, наші реанімаційні й хірургічні відділення повинні працювати незалежно від наявності електрики, тому мають резервні джерела живлення, тобто дизельні генератори.

«Щоб забезпечити їх роботи маємо запаси дизельного пального з розрахунку до десяти днів роботи цих генераторів. Також наші заклади продовжують забезпечуватись бойлерами. Закуповуємо електричні бойлери, щоб було тепле водопостачання, а також закуповуємо електрообігрівачі», – відзначає Марія Бойко.

Крім того, в місті працюватимуть пункти обігріву. Цілодобовий пункт обігріву буде в Першій міській клінічній лікарні, а в поліклініках з 08:00 по 18:00 год.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено