Івано-Франківськ

Калуський суд позбавив волі неповнолітнього мотоцикліста, який на переході збив дитину

У вчиненому обвинувачений розкаявся, жаліє про вчинене, просив вибачення в потерпілої. Також обвинувачений просив суд не позбавляти його волі.

1319081 news

Як повідомляла ПІК, у жовтні 2021 року в темну пору доби, у Калуші неповнолітній керував мотоциклом марки «KAWASAKI ZR-S» та на пішохідному переході збив неповнолітню дитину.

У результаті ДТП дитина отримала травми від яких померла.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю та вказав:

“Що керуючи мотоциклом марки «KAWASAKI ZR-S»наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу побачив групу людей, які переходили дорогу, не зміг зупинитись, прийняв рішення повернути ліворуч, почув удар, спочатку не зрозумів, що здійснив наїзд на потерпілу, злякався і поїхав додому. Наступного дня, розповів про все матері та разом з нею з’явився в поліцію, де вказав, що вчинив ДТП”.

У вчиненому обвинувачений розкаявся, жаліє про вчинене, просив вибачення в потерпілої. Також обвинувачений просив суд не позбавляти його волі.

Законний представник неповнолітнього обвинуваченого просила суд не позбавляти волі її єдиного сина, просила вибачення у потерпілої. Вказала, що намагалась відшкодувати шкоду, однак потерпіла відмовилась отримувати від неї кошти.

У свою чергу мати потерпілої розповіла:

Що ввечері у жовтні 2021 вона з малолітньою дочкою та знайомою повертаючись додому, переходили проїзну частини дороги. Коли підійшли до пішохідного переходу, автомобілі зупинились, вона пересвідчилась в безпеці руху, взяла дочку за руку і почала переходити  дорогу. Почула шум мотоцикла, пришвидшила рух, увесь цей час тримала дочку за руку. Коли перебігла через проїзну частину дороги, відчула, що з рук вирвало дитину. Оглянулась, побачила, що дочка лежить  на дорозі декілька метрів від неї. Мотоцикліст не зупинившись, проїхав далі. Хтось з людей викликав  швидку медичну допомогу. Внаслідок  отриманих травм донька померла. Родичі  обвинуваченого, а також обвинувачений просили вибачення, неодноразово вони зустрічались, надіслали грошові перекази на домашню адресу потерпілої, однак гроші вона відмовилась отримувати.

У кінцевому результаті суд вирішив визнати неповнолітнього винним у вчиненні кримінального правопорушення  та призначити йому покарання у вигляді 1 року 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2 роки.

Після набрання вироком законної сили, неповнолітнього слід затримати та направити до місця відбування покарання.

Стягнути з обвинуваченого на користь держави витрати на проведення інженерно-транспортної експертизи – 1 201,34 грн., інженерно-транспортної експертизи – 1 029,72 грн., судово-трасологічної експертизи – 12 013,40 грн., фототехнічної експертизи – 2 745,92 грн. та інженерно-транспортної експертизи – 1 201,34 грн.

Вирок не набрав законної сили.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено