Івано-Франківськ

Викриття шпигуна у секретаріаті уряду – Денис Шмигаль повідомив подробиці

За словами прем’єра, зловмисник був не один, це була ціла мережа.

8781692b 670e 45b7 91cc cf4738550dbc scaled

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль каже, що викритому у секретаріаті уряду шпигуну на початку повномасштабного вторгнення зливали дезінформацію. Шмигаль на прес-конференції 14 вересня, цитує “Інтерфакс-Україна

“Наприкінці серпня його засудили до 12 років позбавлення волі, з конфіскацією майна та відшкодуванням усіх витрат на проживання у СІЗО. Це гідна “нагорода” за те, що ця людина наробила. Він працював заступником секретного відділу та мав доступ до секретних документів. Протягом трьох років співпрацював із російським ФСБ, зливав їм матеріали, але СБУ вчасно виявила його діяльність”, – розповів Шмигаль.

За словами прем’єра, зловмисник був не один, це була ціла мережа.

За словами Шмигаля, один із підозрюваних встиг втекти за кордон як біженець, і зараз проводяться дії щодо повернення його до країни.

Також низка шпигунів пішла на угоду зі слідством, і буде засуджена з легшими покараннями, сказав він.

Серед іншого прем’єр зазначив, що засуджений співробітник секретного відділу, який був затриманий на початку війни, передавав різні матеріали ворогові, але оскільки СБУ виявило його завчасно, досить довгий період проводилася спецоперація, коли йому передавалася інформація з дезінформацією.

“Через нього відбувалися вкидання росіянам, які, можливо, і дали можливість їх перемагати у перші дні війни і надалі”, – запевнив Шмигаль.

Що передувало: Працівника секретаріату Кабінету міністрів України, який 15 років шпигував на користь Росії, з 2007-го по 2022-й з перервою у 5 років, було засуджено до 12 років позбавлення волі.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено