Івано-Франківськ

Денис Шмигаль зустрівся з Урсулою фон дер Ляєн: про що говорили

З прем'єр-міністром обговорили інтеграцію України у внутрішній ринок Європейського Союзу, експорт української електроенергії та відновлення нашої держави.

IMG 20220915 203734 213 scaled

Сьогодні, 15 вересня, в Україну прибула голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, та зустрілася із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

Очільник Уряду подякував голові Єврокомісії за черговий візит в Україну під час повномасштабної війни — це, за його словами, є великим знаком активної співпраці України та ЄС на шляху до повноцінного членства.

Прем’єр-міністр України і Президент Єврокомісії обговорили:

  • майбутню двосторонню співпрацю та підтримку нашої держави в наступному році. Глава українського Уряду подякував за фінансову та військову допомогу, яку Євросоюз уже надав Україні.
  • продовження посилення санкційного тиску на росію та процес відновлення України. За словами Прем’єр-міністра, у жовтні на конференції в Німеччині буде представлено спільне бачення платформи та відбудови нашої країни.

IMG 20220915 204607 431 scaled

Денис Шмигаль та Урсула фон дер Ляєн домовилися співпрацювати на шляху експорту електроенергії з України до країн Євросоюзу й торкнулися питання щодо ситуації на Запорізькій атомній електростанції.

«Ми маємо знайти рішення, як демілітаризувати станцію та території навколо», — сказав очільник Уряду.

Серед іншого, Прем’єр-міністр України та Президент Єврокомісії обговорили інтеграцію нашої держави у внутрішній ринок ЄС, зокрема до європейської зони безкоштовного роумінгу, а також співпрацю на митниці.

Урсула фон дер Ляєн зі свого боку привітала Україну з військовими успіхами на Сході та повідомила, що Європейський Союз надасть нашій країні 100 млн євро на відновлення шкіл, які були зруйновані внаслідок російських обстрілів.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено