Івано-Франківськ

Папа Римський відгукнувся про постачання зброї Україні: що сказав

Франциск не виключає діалогу з будь-якою силою, яка воює, навіть з агресором.

r5vzzg c17x11x50px50p c17x11x50px50p 44cd52605b31f6f466dbf8ed8403057d scaled

Папа Римський Франциск заявив, що постачати Україні зброю, якою вона захищається від російської агресії та боронить свою територіальну цілісність і свободу, є морально законним, повідомляє delo.ua, пише ПІК.

Папу запитали, чи з точки зору моралі правильно відправляти зброю Україні.

“Це політичне рішення, яке може бути моральним, морально прийнятним, якщо воно ухвалюється в умовах моралі”, — сказав Франциск.

Він пояснив принципи Римо-Католицької Церкви.

“Самооборона – це не тільки закон, але й прояв любові до Батьківщини. Хто не захищає себе, хто щось не захищає, той її не любить. Хто захищає, любить”, – сказав він.

Пояснюючи різницю між моральним чи аморальним постачанням зброї іншій країні, Франциск сказав:

“Це може бути аморальним, якщо наміром є спровокувати нову війну або продати чи викинути зброю, яка країні більше не потрібна. Мотивація – це те, що значною мірою визначає моральність цієї дії”. 

Папу Римського також запитали, чи повинна Україна вести переговори з країною, яка напала на неї, і чи існує “червона лінія”, залежно від діяльності Росії, після чого вона може відмовитися від переговорів.

“Завжди важко зрозуміти діалог з країнами, які почали війну… це важко, але цього не варто відкидати. Я б не виключав діалогу з будь-якою силою, яка воює, навіть з агресором… Іноді доводиться вести такий діалог. Це пахне, але це потрібно робити”, — сказав пантифік.

Нагадаємо, що 25 серпня Міністерство закордонних справ України викликало апостольського нунція в Україні Вісвальдаса Кульбокаса у зв’язку із висловлюваннями папи Франциска про дочку вбиту доньку російського націоналістичного публіциста Олександра Дугіна, 20 серпня. Тоді пантифік назвав її “безневинною жертвою”.

Пізніше у Ватикані пояснили, що заяви папи римського Франциска, зокрема сказані в останні дні, слід сприймати як висловлені на захист цінності людського життя, а не задля демонстрації політичної позиції.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено