Івано-Франківськ

Дайджест музичних прем’єр 12-18.09: Тіна Кароль, KOLA, DOROFEEVA та інші (ВІДЕО)

Минули сім днів, тож ПІК традиційно зібрала найактуальніші музичні прем’єри тижня.

MyCollages 2022 09 18T154425.074 scaled

Тіна Кароль – “ВІЛЬНІ. НЕСКОРЕНІ”

Що цікавого? Тіна Кароль випустила кліп на мотиваційну пісню «ВІЛЬНІ. НЕСКОРЕНІ», яка є першим синглом співачки з початку війни.

“Пісня «ВІЛЬНІ. НЕСКОРЕНІ» підіймає ідею звільнення від нав’язаних стереотипів минулого. Наш час настав, ми готові виборювати життя для вільної, непереможної країни та гордо нести свій прапор перемоги. Ця пісня, як мантра спротиву, нерв нескореності, символ неминучих змін!”, – розповіла Співачка.

Зйомки кліпу «Вільні. Нескорені» проходили у Кварцовому кар’єрі Харківської області.

KOLA – “Біля серця”

Що цікавого? Українська виконавиця та авторка пісень KOLA презентувала нову чуттєву композицію “Біля Серця”. Ця пісня про тих, хто відправляє своїх коханих на фронт. І як би болячі не було, залишаються сильними заради своїх героїв.

Сьогодні дуже важливо мати в серці любов. До родини, до країни, до коханого, до друзів, до всього, що нас оточує, бо наша любов – це головна наша зброя. Сьогодні кожен українець носить біля серця кохання, і саме тому ми такі сильні. Вірю, що ця пісня знайде місце у ваших серцях і залишиться “Біля Серця” надовго“, – розповіла KOLA.

DOROFEEVA – міні-альбом “Сенси”

Що цікавого? 16 вересня побачив світ новий альбом Наді Дорофєєвої під назвою “Сенси”. До трек-листа увійшли 10 україномовних пісень, серед яких – “Думи”, яку співачка виконала у дуеті з Артемом Пивоваровим.

Про вихід платівки артистка розповіла на своїй сторінці в Instagram. Обкладинку альбому прикрашає дитяча фотографія Наді – майбутня співачка зображена з віночком з кульбаб на голові.

“За ці півроку змінилося все: від музики та текстів до мого особистого. У піснях нового альбому я переживала досвід минулого, поверталася в дитинство, згадувала важливі моменти та важливих для себе людей, щоб знайти шлях до майбутнього, нові сенси”, – розповіла Надя про новий альбом.

Катерина Бужинська – “Сила кохання”

Що цікавого? В української співачки, Катерини Бужинської, відбувся перший реліз з початку повномасштабного вторгнення армії рф до України. Артистка презентувала пісню-молитву “Сила кохання”. За словами Бужинської, “Сила кохання” — це пісня-молитва “білого янгола-охоронця”, яким є для захисника мама, дружина/чоловік, сестра, донька, батько, дідусь і бабуся. Тобто кожен українець, який чекає з поля бою свого воїна і молиться за нього/неї та нашу перемогу.

“Коли автор пісні, талановитий композитор і поет Володимир Гуменчук надіслав мені “Силу кохання”, я відразу зрозуміла: це моя пісня. Я заспівала її серцем і своїм виконанням намагалася передати спільний для всіх українців біль за рідну землю та її захисників“, — поділилася Бужинська.

Ender Fin – альбом “MADE IN UKRAINE”

Що цікавого? Співак Ender Fin презентував перший авторський альбом MADE IN UKRAINE, в якому він висловлює свою позицію щодо війни, свого народу та народу агресора. Деякі пісні присвячені парам, розділеним війною.

ATAMI – “ВІЛЬНІ”

Війна змінила і трансформувала всіх нас, як всередині країни, так і за кордоном. Я хочу передати це в музичній формі. Ті ким ми були в якомусь сенсі “померли”, а на їх місці тепер хтось новий, кращий, досвідченіший. З ним нам тепер необхідно заново знайти спільну мову і будувати краще майбутнє”, – розповів ATAMI. 

Gorim! & Yuzvik – “Колискову”

Що цікавого? “Колискову” написана у рамках проєкту ДеУкраїнізована музика від МУЗВАР, де мені пощастило бути одним з артистів, які мали використати музику українських видатних музичних діячів, творчість яких знищував російсько-совєтський режим.

В цьому треку було використано фрагмент із Прелюдії і фуги №2 Всеволода Петровича Задерацького, композитора і піаніста частину творчості якого було знищено, який піддавався тиску совєтської влади і декілька разів був ув’язнений. Над аранжуванням ми працювали разом з відомим українським музикантом і саундпродюсером Сергієм Юзвіком.

“‘Ми прагнули дуже обережно доторкнутися до тієї частини життя, що стала для багатьох неминучою. Що стала болючим повсякденням для кожного, хто залишився жити за двох. Завдяки, всупереч або назавжди. День за днем плекаючи надію на повернення. Про тих, хто безперервно чує гармати всередині себе, знаходячись у стінах свого помешкання. І приймає бій. Бій, що лікується коханням і пам’яттю, котрі не визнають ні меж, ні інших світів. Про вірність, про вибір, про міць зберігати те, що дорого. Про безумовне серед буденності”, – автор відеоряду Валерія Мазур.

Юність – “МАРІ”

Що цікавого? Харківський колектив “Юність” презентував новий сингл “МАРІ”  — пісня про перший період розлучення з коханою людиною.  Про 5 стадій втрати, а також про можливі методи, які допомагають подолати самотність.

“МАРІ — це та пісня, яка у цей час нагадує, що сьогодення це не лише піксельний настрій, а ще й втрата кохання, самотність, та спосіб відволіктися і знайти себе”, – розповіли музиканти.

SHUFFLE – “Відлітай” 

Що цікавого? Черкаський гурт присвятив новий кліп волонтерам. Цією роботою хлопці хочуть звернути увагу на роботу волонтерських центрів та закликають українців доєднатися до них. Пісню “Відлітай” вже добре знають шанувальники гурту, попри те, що SHUFFLE було створено 6 травня цього року з метою виступу на благодійному концерті в укритті на підтримку ЗСУ. А назву гурту придумав глядач з залу одразу після закінчення першого виступу.

Кліп на пісню знімали в штабі однієї з волонтерських організацій Черкас. У кадрі можна побачити волонтерів, які з початку повномасштабного вторгнення виготовляють кікімори, свічки, маскувальні сітки, підтримуючи українських військових на фронті.

LASTIVKA – “Просто неба”

Що цікавого? LASTIVKA – молодий гурт зі Львова. Frontwomen – учасниця «Голос Діти 3», яка розвернула всі три зіркові крісла та просто покорила своїм голосом та щирістю мільйони глядачів. Хлопці запалювали не раз великі сцени України, творили в дуже крутих гуртах більше ніж 10 років.

«Просто неба» – це історія про час та відстань, про спогади, які надихають і очікування, що дають надію. «… і без слів, яких нікому не треба», тому що слова дуже часто можуть бути просто зайвими, якщо і так все зрозуміло. Саме з цієї пісні рік тому, повинен був початись наш творчий шлях, але ми все відклали щоб довести до ідеалу і зрозуміти самих себе“, – розповіли у гурті. 

SVITLA – “СЕСТРИ”

Що цікавого?  15 вересня відбулась прем’єра кліпу «Сестри» молодої співачки SVITLA, яка є однією із солісток гурту NAKOLINA. Режисером кліпу став Ігор Субочєв, незмінний продюсер та кліпмейкер усіх відеоробіт гурту.

SVITLA продовжує свою творчість у напрямку підтримки сильних, та незалежних жінок. Цією роботою вона виказує вдячність і підтримку не тільки хлопцям, які боронять нашу свободу, а і жінкам, захисницям, які працюють на перемогу нашої країни на лінії фронту та в тилу.

RODZYNKA – “Красива”

Що цікавого? Молода співачка RODZYNKA презентує свою дебютну композицію “Красив”а яка була надихнена творчістю Ліни Костенко. В основу романтичної композиції ліг вірш популярної української поетеси під назвою «Між іншим», який багато українців знають за першим рядком «Коли буду я навіть сивою…».

За словами виконавиці, саме ця робота Ліни Василівни відгукнулась в її серці піснею. Після повномасштабного вторгнення росії на територію України, молода виконавиця зізнається, що спів став для нею певною формою медитації, який дозволяв залишатись в тонусі. Окрім того, вона вирішила не відкладати велику мрію у дальній ящик, а почати роботу на музичному фронті, створюючи власні пісні.

Читайте також на ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено