Івано-Франківськ

Денис Шмигаль сказав, наскільки Україна готова до зими: засідання уряду (ФОТО)

Уряд сформував оперативний штаб, який вирішуватиме кризові питання в період опалювального сезону.

thumb 185924 820 360 0 0 auto scaled

Наразі стан готовності до опалювального сезону понад 80%, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Вже скоро в Україні розпочнеться опалювальний сезон. Найскладніший в історії. Підготовка до нього йшла влітку, триває і зараз. Стан готовності вже більше 80%. Накопичено значні ресурси вугілля, триває закачування газу до сховищ”, – сказав він на засіданні уряду. п’ятницю, пише ПІК.

thumb 185929 820 360 0 0 auto scaled

За словами Шмигаля, влада формує домовленості з партнерами про додаткові постачання газу. Виділено 1,4 млрд грн на підготовку до екстрених ситуацій, закуплено майже 1,5 тис. мобільних генераторів, десятки резервних казанів.

“Сформовано оперативний штаб, який швидко вирішуватиме будь-які кризові питання. Насамперед, питання ліквідації наслідків атак росії на нашу критичну інфраструктуру. Ми готувалися і готуємося до всіх сценаріїв. І зробимо все можливе, щоб цієї зими українці були з теплом, світлом і водою”, – підсумував Шмигаль.

thumb 185922 820 360 0 0 auto scaled

Денис Шмигаль також розповів, від кого Україна отримує підтримку у цей складний час.

“Цього тижня Європарламент затвердив виділення 5 млрд євро макрофінансової допомоги. МВФ оголосив про виділення Україні додаткового траншу в розмірі 1,4 млрд доларів. Європейський інвестиційний банк також ухвалив рішення про виділення 500 млн євро для нашої країни”, сказав глава уряду.

Він також додав, що до кінця року ми очікуємо ще на 3 млрд євро від ЄС, а також на підтримку США в розмірі 4,5 млрд доларів. Загалом ми чітко розуміємо, як ми будемо проходити цей та наступний рік з точки зору фінансування армії, пенсії, зарплат вчителів та лікарів.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас уFacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено