Івано-Франківськ

“Золотий” овоч: в Україні зросте вартість цибулі

В Україні подорожчали овочі.

96 main v1619952866

На українському ринку зросте вартість ріпчастої цибулі.

Про це інформують аналітики проєкту EastFruit, пише ПІК.

Основною причиною подорожчання овочів, на думку експертів, є той факт, що багато господарств змушені призупинити збирання цибулі через дощову погоду, через що на ринку суттєво скоротилася пропозиція цієї продукції.

Українські фермери готові відвантажувати цибулю не дешевше за 22-27 грн/кг ($0,60-0,74/кг), що в середньому на 10% дорожче, ніж тижнем раніше.

“Активно підвищувати відпускні ціни на цибулю виробникам вдається внаслідок тривання ажіотажного попиту на цю продукцію з боку оптових компаній, які закуповують її для закладання на зберігання. Також зростання цін спонукає доволі обмежену пропозицію цибулі в місцевих господарствах”, – зазначають аналітики.

Також, варто відзначити й зниження врожайності цибулі через погані погоду.

“Урожай цибулі в поточному році буде набагато нижчим, ніж сезоном раніше, через скорочення площ під даною культурою, що своєю чергою пов’язано з окупацією Херсонської області, яка була лідером з вирощування цибулі”, – йдеться у повідомленні.

Гуртова ціна на цибулю в Україні вже в середньому у 4,4 раза вища, ніж у другій половині вересня 2021 року. Експерти проєкту зазначають, що, на думку багатьох гравців ринку, підвищені ціни збережуться й надалі.

Деякі з виробників закладають  цибулю на зберігання й утримуються від продажів в очікуванні зростання цін.

Переглядайте також: 

Приєднуйтесь до нас уFacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено