Івано-Франківськ

В Україні обмежили виїзд за кордон студентам іноземних вишів – ДПСУ

Досі право виїхати на навчання за кордон мали студенти, які вступили до іноземних вишів до 24 лютого.

9199348d a0a8 4eff 99f4 8046fb15dd0a

Виїзд за кордон для студентів міжнародних вишів був обмежений, зокрема, через численні підробки документів.

Як повідомив Фактам ICTV речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, обмеження почало діяти з 14 вересня, пише ПІК.

За його словами, таке рішення надійшло до ДПС від вищого військового керівництва.

“На даний момент така категорія, як “студенти”, не може перетнути кордон на виїзд з України, допоки це не буде внормовано окремо рішенням уряду і не будуть внесені зміни в постанову №57”, – пояснив Демченко.

Досі право виїхати на навчання за кордон мали студенти, які вступили до іноземних вишів до 24 лютого. Зробити такий виняток просив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Тому цю категорію студентів, за словами речника ДПС Андрія Демченка, пропускали.

“За рішенням вищого військового керівництва, також прийнято рішення про відмову в перетині кордону і тим, хто навчався до 24 лютого. Зважаючи на те, що навчання вже розпочалося, ті, кому це було вкрай необхідно, вже мали можливість залишити межі України”, – каже Демченко.

На рішення заборонити виїзд, за словами Андрія Демченка, вплинуло також і те, що прикордонники фіксували численні підробки документів.

“Щоденно виявлялися особи, які намагалися використати підробні документи, зазначаючи, що вони є студентами, і в такий спосіб намагалися незаконно покинути межі України. За такі дії передбачена карна відповідальність, протягом місяця таких підробок могло бути виявлено сотні”, – додав він.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено