Івано-Франківськ

Чому не заводиться двигун у мороз

Зазвичай двигун легко запускається, але при температурі -20 градусів автомобіль може підвести. Подібна проблема виникає також при спеці.

Щоб вирішити проблему, не обов’язково звертатись до сервісного центру. Ви можете самостійно відремонтувати машину, але доведеться трохи постаратися. З чого слід почати? Про це ви дізнаєтесь, прочитавши статтю.

speedometer 1249610 960 720

Що робити, коли не заводиться машина

Якщо автомобіль не заводиться у мороз, корінь проблеми може полягати у моторній оливі, яка не відповідає сезону. Висока в’язкість матеріалу викликає труднощі з пуском двигуна. Вияснити це можна, витягнувши оливовимірювальний щуп. Побачили, що матеріал тримається? Ви знайшли причину. Тепер слід злити оливу та замінити її. Зробити це можна у теплому приміщенні. Взагалі слід стежити за цим та вчасно змінювати матеріал, а також шини.

Якщо машина не заводиться навіть у гаражі, де немає дуже низької температури, проблема полягає в іншому. Розберемо 5 найчастіших причин,  з якими доводилось мати справу власникам багатьох українських автомобілів:

  1. Розрядився акумулятор. Взимку старі акумулятори розряджаються набагато частіше. Здавалось, ви щойно зарядили батарею, але вона пуста й потребує підпитки. Змініть батарею на більш нову та якісну – і проблема зникне. А ще можна замовити пуско-зарядний пристрій для автоакумулятора.
  2. Стартер. Якщо після повороту ключа нічого не відбувається або роздається нехарактерне клацання, то причина поломки – у стартері. Він може починати працювати після декількох спроб та дуже повільно. Можливо, слід розібрати його та замінити комплектуючі. Особливо це стосується бюджетних деталей, які швидко виходять з робочого стану.
  3. Несправність акумулятора. АКБ з недостатнім рівнем заряду не може запустити стартер. Стара батарея погано тримає енергію, швидко розряджається та може підвести в критичний момент. Заміна акумулятора допоможе вирішити проблему. Це можна зробити самостійно або в сервісному центрі. Головне – правильно підібрати нову батарею та встановити її.
  4. Затверділо паливо на морозі. Якщо машина працює за допомогою дизеля, таке відбувається часто. Потрібні спеціальні присадки. З ними дизель не зможе замерзнути під час лютих морозів. Зверніть увагу, що неякісна олива та вода також замерзають. Вам слід помістити автомобіль у тепле приміщення та дочекатись, поки вони відтануть.

Отже, у більшості випадків причина – несправність комплектуючих або слабий акумулятор. На щастя, зараз легко замінити і те, й інше. Якщо не знаєте, як правильно замінити акумулятор, зверніться до сервісного центру. Не намагайтесь зробити це самостійно, не маючи досвіду. Ви можете пошкодити автомобіль, наприклад, неправильно встановивши батарею чи перерізавши певний кабель.

ПРОМО

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено