Івано-Франківськ

На Рогатинщині встановлять пам’ятну дошку герою війни (ФОТО)

Рішення про встановлення пам'ятної дошки Володимиру Кізану ухвалив міськвиконком.

309173175 433834202176383 7830945721387128099 n

У Васючині, Рогатинської територіальної громади, увіковічать пам’ять сучасного Героя Володимира Кізана, котрий загинув у боях з московською ордою, Його ім’я увіковічнять меморіальною дошкою, повідомляє Рогатинська міськрада, пише ПІК.

Встановлять дошку на фасаді Васючинської гімназії імені Романа Левицького нашої громади.

“Відповідне рішення сьогодні, 27 вересня, ухвалив виконавчий комітет Рогатинської міської ради. У стінах цього освітнього закладу навчався й зростав майбутній Герой України. Тож жителі округу та освітня родина звернулася з ініціативою у такий спосіб увіковічити пам’ять Захисника. Відповідним рішенням було затверджено встановлення, а також текст меморіальної дошки”, – йдеться повідомленні.

ДОВІДКОВО:

Володимир Кізан народився 20 жовтня 1984 року в селі Вільхова. Закінчив Васючинську школу і надалі проживав у рідному селі. З 2015 року був учасником бойових дій. Спершу служив у складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила, а з 2016 до 2017 — у 53 окремій механізованій бригаді імені князя Володимира Мономаха. Згодом працював далекобійником за кордоном.

24 лютого Володимир Кізан повернувся в Україну і добровольцем вирушив на фронт. Воював сапером 2 окремого стрілецького батальйону у “найгарячіших точках”. Героїчно загинув 15 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання у селі Павлівка Донецької області. У воїна залишилися мама, батько та двоє братів.

Однокласники та вчителі пам’ятають Володимира Кізана як надійного товариша, спокійного, чуйного хлопця, який ніколи не відмовляв у допомозі і не жалів нічого для друзів. Понад усе любив Україну і свою родину, завжди піклувався про рідних.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено