Івано-Франківськ

Небезпечна інфекція: на Львівщині у дитячому будинку-інтернаті зафіксували спалах дифтерії

В одному з дитячих будинків-інтернатів Львівської області, де також на утриманні перебувають люди, які мають інвалідність з дитинства, зареєстровано спалах

6872 1024x490 1 scaled

В одному з дитячих будинків-інтернатів Львівської області, де також на утриманні перебувають люди, які мають інвалідність з дитинства, зареєстровано спалах дифтерії.

Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я, інформує ПІК. 

Під час проведення планового профілактичного обстеження підопічних інтернату було виявлено у 7 з них ознаки початкової стадії дифтерії. Всі вони госпіталізовані до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні.

“Спеціалістами Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб проведено відбір матеріалу для бактеріологічного обстеження у 165 контактних осіб. Також триває вивчення їхнього вакцинального статусу. Проведено дезінфекцію приміщень інтернату та камерне знезараження постільних речей. Епідеміологічне розслідування триває. Зразки для подальших бактеріологічних досліджень буде надіслано до референс-лабораторії Центру громадського здоров’я”, – йдеться у повідомленні.

Довідково:

Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Для нього характерне місцеве фібринозне запалення (переважно слизових оболонок ротоглотки) та явища загальної інтоксикації з ураженням серцево-судинної та нервової систем, нирок.

Уникнути тяжких наслідків дифтерії та спалаху цієї хвороби можна завдяки дотриманню Національного календаря профілактичних щеплень.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено