Івано-Франківськ

В Україні остаточно заборонили експорт товарів до росії

Кабмін повністю заборонив продаж товарів у росію.

004da12

Кабінет міністрів України прийняв постанову «Про заборону вивезення товарів з України на митну територію російської федерації».

Таке рішення було ухвалене Урядом, повідомляє ПІК з посиланням на Міністерство економіки.

Постановою передбачається заборонити вивезення за межі митної території України товарів за зовнішньоекономічними контрактами, торговельною або країною призначення яких є росія.

Рішення буде чинним до дня припинення або скасування військового стану та припинення застосування росією недружніх дій проти України.

«Ми продовжуємо санкційний тиск проти рф. Ця постанова – ще один з багатьох інструментів економічного впливу. Розуміємо, що санкції – це засіб не лише реагування на військову загрозу, а й упередження агресії в майбутньому. Хочу констатувати, що з початку війни експорт товарів до рф де-факто було зупинено. Тепер це закріплено і на правовому рівні», – заявила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко.

За прогнозами уряду таке рішення не буде мати негативних економічних наслідків.

За даними статистики, за період з березня по червень 2022 року експорт українських товарів на територію рф склав всього 4,2 млн доларів. Переважно це була продукція з чорних металів на суму 4,189 млн доларів і хімічна продукція на 57,2 тисячі доларів.

Для порівняння: тільки в січні 2022 року українські підприємства експортувало до росії товарів на 250 млн доларів.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено