Івано-Франківськ

“Тато подзвонив з фронту”: у Львові прооперували хлопчика, батько якого воює під Бахмутом

У Львові прооперували дитину, батько якої зараз воює в одній з гарячих точок на фронті.

Zapysaty 2 scaled

Тато майже трирічного Максимка зараз в одній з найгарячіших точок – під Бахмутом.  Його дружина, мама хлопчика – у Дніпрі. До Львова вони приїхали, щоб нарешті виправити вроджену ваду губи, яку раніше не змогли виправити у рідному Харкові.

Про це розповіли у Львівському Міжрегіональному центрі дитячої щелепно-лицевої хірургії, пише ПІК.

“Батько подзвонив нам з фронту, просто з окопу і сказав, що має єдину вільну хвилинку, щоб попросити нас допомогти його синові. Звісно, ми відразу погодилися і попросили тата надіслати медичну документацію дитини й запросили родину до Львова на консультацію”, – розповіла хірургиня  Христина Погранична.

Максимкові – 2,8 рочка, він уже ходить у садочок. Однак йому там дуже непросто: через ваду його дражнять інші діти, хлопчик замикається у собі й важко переживає насмішки однолітків. Коли він народився, харківські лікарі спробували йому допомогти і зробили 2 реконструктивні операції, однак вада залишалася і заважала хлопчику.

“У нашого синочка не було повністю губки, як у всіх здорових людей, тобто губка була по боках, а посередині – ні. Навіть після двох попередніх операцій у нас у Харкові це не вдалося виправити. Ми наважилися на операцію, яку нам запропонували львівські лікарі і нарешті ваду вдалося виправити. “, – розповів тато маленького пацієнта Євген.

Вроджене двобічне незрощення (або розщілина) верхньої губи – так називається вада Максимка. Такі вади оперують у перший рік життя дитини: на губі – у 3-6 місяців, м’яке піднебіння – 8-10 місяців, тверде піднебіння – 18-24 місяців.

“У центральній частині губи у Максимка не був зшитий коловий м’яз рота,тож  губа не дуже функціонувала і косметичний ефект був незадовільний. Дитині було незручно їсти, пити. Це помічали діти в садочку, хлопчик зазнавав цькування від однолітків”, – пояснила керівник Центру,  хірург Роман Огоновський.

Мама Максимка з синочком прибули з Дніпра, де вони живуть останні пів року, втікаючи від війни, татко хлопчика відпросився у свого військового командира, щоб допомогти синові одужувати. Хірурги Центру прийняли рішення виправити ваду за 1 етап.

Усе задумане в операційній вдалося – коловий м’яз відновлений, він добре функціонує, губка Максимка повернулася у фізіологічне положення, косметичного дефекту немає. Далі хлопчика чекає реабілітація і допомога психолога, щоб допомогти йому краще адаптуватися у садочку.

“Тепер я можу спокійно повернутися до своїх побратимів у Бахмут і спокійно робити свою роботу, захищаючи нашу країну від загарбників. Я тепер знаю, що наш Максимко може рости здоровим, зможе ходити в садочок і діти його не будуть дражнити. Залишається ще позбутися ворога з нашої землі, але тепер я маю більше мотивації воювати”, – каже Євген.

Максимкові уже зняли шви й виписали додому, він впевнено одужує і чекає тата з перемогою удома.

Переглядайте на ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено