Івано-Франківськ

Вдень і вночі: з жовтня водії зобов’язані вмикати фари автомобіля за містом

Від 1 жовтня рухатися вдень поза межами населених пунктів можна лише з увімкненим ближнім світлом фар.

gabariti 600x400 1

Вже від цієї суботи на заміських дорогах за межами населених пунктів транспортні засоби зобов’язані рухатися вдень з увімкненими денними ходовими вогнями або з ближнім світлом фар.

 

Як повідомляє ПІК, згідно з Правилами дорожнього руху,  від  1 жовтня по 1 травня на всіх транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні.  Якщо вони відсутні – має бути ближнє світло фар.

“Це зробить ваш автомобіль помітним на дорозі та суттєво зменшить ризик потрапити у ДТП”, – нагадують поліцейські Львівщини.

Це правило діє цілодобово.

Також в умовах недостатньої видимості у світлий час доби замість або разом з ближнім світлом фар можна вмикати протитуманні фари, а в темну пору доби на неосвітлених ділянках дороги – тільки з ближнім або дальнім світлом фар.

“За невиконання правила водії можуть бути притягнуті  до відповідальності за ч.2 ст.122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”, – зазначають правоохоронці.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено