Івано-Франківськ

Фішингова атака: троє жителів Тернопільщини стали жертвами шахраїв

На Тернопільщині троє людей потрапили "на гачок" аферистів.

464315

Троє жителів Тернопільщини звернулися до поліції із заявами про факти шахрайства, пов’язані з привласненням коштів з чужих банківських карток.

Про це інформує пресслужба поліція області, пише ПІК.

“Зловмисники створюють недостовірні посилання з метою отримання інформації про банківські реквізити та конфіденційну інформацію. Як тільки громадяни заповняли відомості, з їх електронних гаманців зникали заощадження, які пройдисвіти знімали без труднощів. Від злочину потерпіло одразу троє мешканців області”, – зазначають правоохоронці.

Люди купували через сайти-оголошень різного роду товар, який не отримували. Натомість з їх електронних гаманців зникали всі заощадження.

Аферисти надсилали повідомлення, де громадяни вводили реквізити своїх банківських рахунків та коди доступу. Як наслідок шахраї  збагатися на суму майже 18 000 гривень.

“Такий вид шахрайства називається фішингова атака – це спроба отримати особисту інформацію через Інтернет оманливим шляхом. Зазвичай, вона здійснюються через електронні листи, оголошення або сайти, схожі на ті, які користувач відвідує”, – повідомляє поліція.

Наприклад, на електронну пошту може прийти лист, схожий на лист із банку, з проханням підтвердити номер банківського рахунку.

Читайте на ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено