Івано-Франківськ

Фінішував у Чернівцях: франківець пробіг 250 кілометрів, щоб зібрати кошти на ЗСУ

Спортсмен з Івано-Франківська впродовж шести днів пробіг марафон, щоб зібрати кошти для армії.

1664782860 1

Спортсмен із Франківщини Микола Таран пробіг 250 кілометрів за шість днів та зібрав кошти на потреби ЗСУ.

Микола Таран подолав вже понад 50 забігів, пише ПІК з посилання  на видання “molbuk.ua”.

У 2018 році спортсмен презентував Україну на марафоні Skechers Performance Los Angeles Marathon в Лос-Анджелесі. Вдруге пробіг Oslo Triple 73 кілометри в Норвегії. Пізніше Микола Таран подався на рекорд України й став першим українцем, який двічі пробіг таку відстань у Норвегії.

“Я взяв участь майже в 50 забігах, дистанції були різні: від 24 до 100 кілометрів. Також брав участь в екстремальних забігах із перешкодами, зокрема Spartan Race Ultra на 50 кілометрів у Польщі”, – каже Микола.

Зараз хлопець проводить тренування п’ять разів на тиждень, пов’язуючи силові та бігові навантаження. Торік Микола Таран розпочав підготовку до бігу на ультрамарафонську дистанцію – 170 кілометрів.

Після 24 лютого хлопець призупинив тренування. З перших днів думав, як стати корисним. Відтак вступив до тероборони.

“У перший день війни я прокинувся о шостій годині ранку на пробіжку. Зазвичай впродовж двох годин там, де я бігаю, могли проїхати три машини. Здивувало тоді, що для звичайного ранку автівок було багато. Повернувся додому, а мати каже: “Почалася війна”. Тоді не розумів, що мені робити, думав, чим в такий час стати корисним. Тож вирішив вступити до тероборони”, – розповідає спортсмен.

29 серпня Микола впродовж шести днів пробіг марафон, де збирав кошти для армії.

“В один день мені спало на думку, що я можу допомогти бігом. Зв’язався зі своєю подругою, яка збирала кошти для військових, що на гарячих напрямках, і організував благодійний марафон. Маршрут обирав сам, з понеділка по суботу бігав вдома, у Франківську. У перший день пробіг від села Небилів Калуського району до села Росільна Івано-Франківського району. Так склалося, що мої друзі, приїхали в Чернівці. Тому останні кілометри я вирішив пробігти саме там і фінішувати біля Чернівецького національного університету”, – каже Микола.

Протягом марафону хлопцю вдалося зібрати 15 тисяч гривень та 250 євро.

“Перед стартом мені написала дівчина з-за кордону, яка запропонувала за кожен кілометр відправляти один євро. І завдяки їй вдалося зібрати також гарну суму – 250 євро”, – розповідає франківець.

Наступним разом Микола Таран думає подолати відстань від Івано-Франківська до Чернівців.

Переглядайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено