Івано-Франківськ

Йому було б 28: у Франківську вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Романа Гурика

У Франківську вшанували пам'ять Романа Гурика.

0514 1024x576 1 scaled

2 жовтня Герою Небесної Сотні, Герою України Роману Гурику виповнилося б 28 років. У лютому 2014 року він загинув від кулі снайпера під час Революції Гідності.

Роман Гурик навчався в Прикарпатському національному університеті імені В. Стефаника, інформує ПІК з посиланням на пресслужбу університету. 

Сьогодні біля Обеліску студентам та викладачам, які загинули у боротьбі за незалежність України, відбулося вшанування пам’яті Романа.

0543 1024x576 1 scaled

Учасники заходу вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні, Героя України Романа Гурика хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного Обеліску.

Ректор Ігор Цепенда, звертаючись до студентів.також наголосив, що нині близько півсотні осіб з-поміж студентів та викладачів ПНУ пішли добровольцями в ЗСУ і боронять рідну країну від російського агресора.

0506 1024x576 1 scaled

Мама Романа Ірина Гурик у своєму виступі зазначила, що для неї дуже важливим є те, що її сина завжди пам’ятають в рідному університеті. Вона також поділилася спогадами про той період, коли її син їздив до столиці на Майдан.

«Коли Роман перший раз їхав на Євромайдан він сказав, що не може сидіти вдома. Адже це – не правильно. Всі його хлопці там і він сказав, що також має поїхати. Я зрозуміла що не втримаю його. Потяг до рішучих дій у Романа був завжди. Його було всюди багато. У кожній сім’ї є традиції, є розмови, є дії ,і, це наштовхує кожного робити правильні висновки. Я глибоко переконана, що все починається з сім’ї», – сказала Ірина Гурик.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено