Івано-Франківськ

США і Південна Корея запустили ракети у відповідь на випробування Північної Кореї

Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда «найрішучіше» засудили випробування КНДР.

Zapysaty 4 scaled e1664943587455

Південна Корея та США провели ракетні навчання у відповідь на запуск Північною Кореєю балістичної ракети над Японією на найбільшу відстань за всю історію випробувань. Вашингтон засудив дії КНДР як «небезпечні та безрозсудні».

Про таке пише Reuters з посиланням на Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

Так, південнокорейські та американські війська випустили ракетний залп у море на знак протесту проти випробувань КНДР, а перед цим союзники провели навчання винищувачів у Жовтому морі, інформує Громадське.

Військові окремо підтвердили, що південнокорейська ракета Hyunmoo-2 відмовила незабаром після запуску та розбилася під час випробувань, але ніхто не постраждав.

Нагадаємо, Північна Корея 3 жовтня вперше за п’ять років випустила балістичну ракету над Японією. Вона, схоже, пролетіла 4600 кілометрів, що є найбільшою відстанню за всю історію випробувань КНДР. Через це призупинили рух деяких потягів, а мешканців закликали заховатися.

Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда «найрішучіше» засудили випробування КНДР, Європейський Союз назвав його «нерозважливою та навмисно провокаційною дією», а генсек ООН Антоніу Гутерреш заявив, що запуск є порушенням резолюцій Ради безпеки.

Переглядайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено