Івано-Франківськ

Відкрито підтримував росію: на Франківщині судитимуть зрадника з Луганщини

СБУ передала до суду обвинувальний акт щодо заступника голови окупаційної адміністрації Біловодська.

310718093 480517320783670 8240760104808304848 n 1 scaled e1664951462756

 

Слідчі СБУ в Івано-Франківській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колабораційної діяльності заступника голови окупаційної адміністрації селища Біловодськ Старобільського району Луганщини.

Про це інформує пресслужба обласного управління СБУ, пише ПІК.

Йдеться про мешканця Старобільського району 1962 року народження. Раніше, до 2016 року, він був керівником Управління агропромислового розвитку Біловодської районної державної адміністрації Луганської області

“Після окупації Біловодська російська влада утворила там незаконну фейкову «адміністрацію Біловодського району ЛНР» та підібрала посіпак, готових співпрацювати з загарбниками. Фігурант обійняв посаду одного з заступників окупаційного голови цієї так званої «адміністрації». Він брав участь у псевдореферендумі про входження окупованої частини Луганської області до російської федерації. Під час його проведення разом з іншими колаборантами провів публічний пропагандистський захід на підтримку рф”, – розповіли правоохоронці.

Колаборанта обвинувачують у добровільному зайнятті  посади пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території.

“Цей злочин, передбачений  ч. 5 ст. 111-1 КК України, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої”, – зазначають в СБУ.

Обвинувачення в суді підтримуватиме обласна прокуратура.

Переглядайте також:

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено