Івано-Франківськ

У ЗСУ повідомляють про перебої в роботі пристроїв зв’язку Starlink на лінії фронту

Це ускладнює роботу українських військових зі звільнення територій.

musk600

Українські війська повідомляють про перебої в роботі пристроїв зв’язку Starlink на лінії фронту, що ускладнює роботу українських військових зі звільнення територій.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на джерела серед українських урядовців та військових, а також західних чиновників

Видання зазначає, що тисячі терміналів Starlink, виготовлених компанією Ілона Маска SpaceX, були закуплені урядом США і профінансовані краудфандингом, щоб допомогти українським військам керувати безпілотниками, отримувати важливі розвіддані та спілкуватися один з одним у районах, де немає інших захищених мереж, а також забезпечувати інтернет для українців.

За словами високопоставленого представника українського уряду, деякі з таких перебоїв призвели до “катастрофічної” втрати зв’язку останніми тижнями. Багато з них було зафіксовано під час прориву військовими лінії фронту на окуповану Росією територію, а деякі – під час боїв.

Ці випадки були найбільш гострими на півдні у Херсонській і Запорізькій областях, але також мали місце вздовж лінії фронту на сході, у Харківській, Донецькій і Луганській областях. 

Інший київський чиновник зазначив, що перебої зв’язку були широко поширені і призвели до панічних дзвінків військових на гарячі лінії.

Обидва українські чиновники заявили, що проблеми виникли, коли військові звільнили територію від Росії і перейшли лінію фронту.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено