Івано-Франківськ

Дайджест музичних прем’єр 03-09.10: PATSYKI Z FRANEKA, Alyona Alyona & Jerry Heil та інші (ВІДЕО)

Минули сім днів, тож ПІК традиційно зібрала найактуальніші музичні прем’єри тижня.

MyCollages 2022 10 09T181018.292 scaled

Alyona Alyona & Jerry Heil & Ginger Mane – “Зозуля”

Що цікавого? Співачки Alyona Alyona та Jerry Heil презентували новий дует з виконавцем Ginger Mane. Трек “Зозуля” увійшов до спільного міні-альбому артисток “Дай Бох”.

Вже майже 8 місяців від повномасштабного вторгнення росії багато регіонів України постійно страждають від обстрілів. Але ми впевнені в тому, що зозуля кувала, кує та й буде кувати довгі та щасливі роки життя усіх українців під мирним небом“, – наголосила співачка Alyona Alyon.

PATSYKI Z FRANEKA – “Ой, полечко поле”

Що цікавого? Гурт з Івано-Франківська PATSYKI Z FRANEKA презентувала кавер на давню повстанську пісню “Ой, полечко поле”. Це дума про двох вбитих козаків. Обидва воювали і полягли за волю України. Над першим плаче вся родина, над другим – лиш чорний ворон кряче.

Щодня в Україні гине багато солдат та цивільних. Про одних ми дізнаємося в новинах та соцмережах. Про інших ми ще не знаємо. І може ніколи і не дізнаємось. Цю пісню присвячуємо усім воїнам, героям, усім закатованим і замученим, про кого ми знаємо, і про кого ще не дізнались. Пам’яті нашого друга Арсена, який загинув за 4 дні до виходу пісні під Миколаєвом. Слава загиблим Героям. Слава Україні“, – розповіли учасники гурту.

Макс Барських та Даша Суворова – “Досі люблю”

Що цікавого? Max Barskih та Даша Суворова записали спільну пісню про Львів. Як зазначає співачка Даша Суворова, то її серце голосно б’ється у Києві, але душа і досі блукає старим містом.

“Досі люблю” була написана Дашею у 2016 році. На жаль, вона не отримала широкого розголосу. Але сьогодні, коли Львів став прихистком для мільйонів українців, епіцентром зустрічі для тисячі закоханих пар, пісня актуальна, як ніколи. Мені здається, що «Досі любою» максимально передає настрій сьогоднішнього Львова, який назавжди залишиться місцем, де об’єднуються серця”, – коментує Макс Барських.

KAMALIYA та Paul Hank – “Кулями”

Що цікавого? KAMALIYA заспівала разом з українським репером Paul Hank та презентувала новий кліп на пісню “Кулями”. Це вже третя музична робота артистки з альбому “Сильна, як ніколи”. Цього разу режисер Олена Вінярська показала найстрашніші спогади KAMALIYA, які вона пережила від початку війни.

“Пісню “Кулями” для мене написали чернігівські автори, які особисто пережили всі жахіття російської агресії. Коли її співаю, ледве стримую сльози! Вірю, що Україна переможе, дякую ЗСУ за наші звільнені міста! Дякую, що життя продовжується!”, — коментує KAMALIYA.

Vivienne Mort – “Друже мій”

Що цікавого? Український гурт Vivienne Mort на чолі з Даніелою Заюшкіною презентував нову пісню “Друже мій”. Мета цієї музичної композиції – привернути увагу та заохотити людей до порятунку безпритульних тварин, які страждають від війни.

Співачка разом з організацією UAnimals відкрили збір на будки для гостомельського притулку, адже попередні будки знищила ракета. Тут щодня з’являються нові розгублені та понівечені війною звірі.

Незліченна кількість домашніх, диких тварин і навіть птахів з початком повномасштабного вторгнення теж опинилися в зоні бойових дій. Вони потрапляють під обстріли, залишаються без сім‘ї та домівки. Готовністю людей прийти їм на допомогу і визначається рівень людяності. Це відео ми присвячуємо всім волонтерам, які самовіддано рятують українських тварин від смерті“, – розповіла свіпачка. 

Настя Балог & ONE TIME CHILD – Russian military ship

Що цікавого? Настя Балог та популярний португальський рок-гурт ONE TIME CHILD випустили маніфест проти тиранії. Трек «Russian military ship» (Русский военный корабль) — своєрідний маніфест проти безжалісної тиранії, яка нищить усе на своєму шляху. Він розповідає про те, що перемога буде за вільними, демократичними, а що ще краще — сміливими людьми. Саме такими як є українці.

Попри те, що вокаліст гурту ONE TIME CHILD є корінним португальцем, він неабияк перейнявся долею України, адже має з нею тісний зв’язок — дружину. Мігель як ніхто розуміє увесь біль та переживання нашого народу, тому з першого дня займався волонтерством, адаптацією біженців та іншими добрими справами. Співак зізнається, що кожна розмова з українками та їхніми дітьми лише посилювала його ненависть до тиранії, яка згодом переросла в пісню.

ROMA TUZ – “Заспіває”

Що цікавого? #ЗАСПІВАЄ – маніфест сильної дівчини, із сталевим характером, яка йде до власної мети попри усі перешкоди і необґрунтовані думки натовпу. Дівчина закликає молодь досягати цілей і ставити в пріоритет в першу чергу себе самих та власні амбіції.

Leya&SadSvit – Страдча

Що цікавого? “Страдча” — пісня виконавиціLeya, яку вона презентувала разом із SadSvit’ом. 5 жовтня музиканти випустили кліп на цей трек.

“Сьогодні Україна і кожен її мешканець переживають війну, а з нею – неймовірний біль втрати близьких. Вчора, сьогодні, завтра ми боролись і боротимемось на перемогу у цій боротьбі. Цей кліп про «сьогодні». Перемога залежить від тебе кожного дня”, – розповіли автори треку.

Сергій Лазановський RIDNYI – Переможна пісня

Що цікавого? Прикарпатський співак, переможець «Голосу країни-11» Сергій Лазановський | RIDNYI презентував нову композицію під символічною назвою – «Переможна пісня». За словами співака, це трек, що завершує музичну трилогію, до якої входять композиції «Геть з України» та «З С У».

«Переможна пісня» – це завершальна крапка в трилогії пісень-афірмацій. Разом з командою ми вирішили створити композицію, яка б змогла остаточно переконати всіх, що перемога зовсім близько, потрібно запастись терпінням, і докласти максимум зусиль до її пришвидшення», – зазначив співак.

Читайте також на ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено