Івано-Франківськ

СБУ затримала колаборантку, яка працювала в окупаційній адміністрації Куп’янська

Колаборантка займалася наданням консультацій з отримання російського громадянства

311406680 486384480196954 2375268120968248347 n scaled

Військова контррозвідка СБУ затримала у Куп’янському районі Харківської області колаборантку, яка працювала у ворожій «військово-цивільній адміністрації Куп’янського району», інформує ПІК.

“Слідчі СБУ встановили, що жінка працевлаштувалася в окупаційну адміністрацію на посаду провідного спеціаліста відділу звернень громадян. Вона працювала у «громадській приймальні» гауляйтера Харківщини Віталія Ганчева. Колаборантка займалася наданням консультацій з отримання російського громадянства, російських пенсій, розподілом допомоги від рф та влаштуванням на роботу місцевих жителів під російською владою“, – йдеться у повідомленні Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Жінка розповіла слідчім, що роботу окупаційної адміністрації особисто курували кілька співробітників російської ФСБ. Окремі з них займали посади в адміністрації під прикриттям. А колаборанти з верхівки окупаційної влади виконували те, що їм наказували представники ворожої спецслужби.

Слідчі СБУ повідомили жінці про підозру ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – добровільне зайняття громадянином України посади у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території, в тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора.

“Законом за це передбачено позбавлення волі на термін від 5 до 10 з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Наразі фігурантка перебуває під вартою”, – додали спецпризначенці.

Досудове розслідування проводить Управління СБУ в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також на ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено