Івано-Франківськ

Студентів, які постраждали від війни, переведуть на бюджет – постанова

Студентів-переселенців переведуть на бюджетну форму навчання.

6346b34d65026

12 жовтня Уряд ухвалив постанову, яка дозволяє перевести на навчання за державні кошти студентів, які мають статус внутрішньо-переміщеної особи, та студентів із тимчасово окупованих територій України.

Про це інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, пише ПІК. 

“Сьогодні урядом ухвалено відповідну постанову. Вона розроблена за дорученням президента України Володимира Зеленського. Ухвалення цієї новації сьогодні є логічним продовження політики уряду, спрямованої на підтримку, передусім, дітей наших захисників, а також внутрішньо переміщених осіб”, – йдеться у повідомленні.

Згідно із постановою, перевести на бюджетну форму навчання можуть студентів, які проживають на тимчасово окупованій території, території проведення бойових дій або перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Таку ж можливість отримали діти загиблих захисників та захисниць України, а також учасники бойових дій, особи, які отримали інвалідність внаслідок війни та їхні діти.

Крім того, постанова визначає механізм переведення на навчання за державні кошти вищевказаних категорій, які здобувають фахову передвищу чи вищу освіту та зараховані до закладів фахової передвищої (вищої освіти) державної та приватної форми власності в минулих роках на контрактних умовах.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас уFacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено