Івано-Франківськ

Президент присвоїв прикарпатцю Мирославу Симчичу звання Герой України

Відповідний наказ Володимир Зеленський підписав сьогодні, 14 жовтня на День захисника України.

Президент присвоїв прикарпатцю Мирославу Симчичу звання Герой України

Президент України присвоїв звання Герой України Мирославу Симчичу з Коломийщини. Про це повідомляє Івано-Франківська облдержадміністрація, пише ПІК.

“За героїзм, виявлений у боротьбі за незалежність України, визначні особисті заслуги у становленні Української державності, багаторічну плідну громадську діяльність постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” СИМЧИЧУ Мирославу Васильовичу – українському військовому та громадському діячеві, сотенному Української повстанської армії, політв’язню радянських концтаборів”, – йдеться в Указі.

Привітав з нагородою легендарного сотника УПА очільник Коломиї Богдан Станіславський.

“Дякую Президенту, що нарешті історична справедливість відновлена! Щиро вітаю Мирослава Симчича з нагородою. Ви це заслужили!”,написав він у Фейсбук.

Довідково: Мирослав Васильович Симчич (псевдо: «Кривоніс»; нар. 5 січня 1923, с. Вижний Березів) — український військовий та громадський діяч, сотенний УПАполітв’язень, який був 32 роки ув’язнений радянським режимом. Кавалер орденів «Свободи» та «За заслуги»почесний громадянин Коломиї та ЛьвоваГерой України

Симчич провів майже 33 роки в радянських таборах. Ось, що він думає про російських загарбників: «москва визнає лише силу. Це неправда, що ми слабші від росії. Ми вистоїмо й дамо собі раду. Дамо росії так у чоло, що вона більше не підніметься.
Я був більше 30 літ у концтаборах і вивчив їхню психологію. Це люди, які не мають ні совісті, ні честі, ніяких людських прикмет. Лиш одна сила може їх переконати».
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено