Івано-Франківськ

У Надвірнянській громаді безкоштовно роздаватимуть сміттєві баки: хто зможе отримати

Вивіз сміття у селах відбувається два рази в місяць.

263165401 983319418919081 5985493270815912873 n 1 Andrijovych scaled

У Надвірнянській громаді по старостинських округах незабаром будуть роздавати на безоплатній основі сміттєві баки, які закупили за бюджетні кошти. Про це повідомив у своєму відеозверненні у п’ятницю, 14 жовтня голова громади Зіновій Андрійович, пише ПІК.

“Сміттєві баки зможуть отримати ті жильці, які мають офіційно укладені договори. Щодо вивозу сміття, особливо по старостинських округах, два рази на місяць я вважаю достатньо, при оплаті 19 грн у місті та 20 – у селах. Я звертаюся до всіх жителів приватного сектору і села, і міста заключати договори, щоб ви могли цивілізованим методом за невелику оплату скористатися способом виносу й утилізації сміття”, – сказав він.

За словами мера, недопустимо те, що приватний сектор возить сміття у сміттєві баки біля житлового фонду. Ці баки призначені виключно для сміття, яке виносять жителі багатоповерхових будинків.

“Бувають випадки, особливо в сміттєвих зонах Мазепи 37, Грушевського 9, Коперника 1, мікрорайоні Рудєва, коли великими вантажними машинами, бусами з різних населених пунктів вивозять сміття. Не може бути дива, чудес, коли хтось виносить сміття в нічний час, а хтось укладає угоду й методом законним користується послугою вивозу сміття”, – каже Зіновій Андрійович.

Очільник Надвірної зауважив, що якщо об’єми сміття будуть зростати від тих людей, підприємців, які не мають угоди, то можливо, ці сміттєві зони будуть демонтовувати й забирати баки.

“Будемо думати про підземні баки, які нададуть можливість виключно жителям житлового фонду ними користуватися”, – додав міський голова.

До слова, з понеділка, 17 жовтня в Надвірнянській громаді громаді відновлюють очне навчання. Проте, якщо в області будуть часті тривоги, воно буде дистанційним. Щодо вуличного освітлення, якщо будуть спокійні дні й ночі, його відновлять. Тепло у міста та селах запустять, коли температура буде -8 градусів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено