Івано-Франківськ

В ЗСУ показали пілота, який збив 5 дронів над Вінниччиною і врятувався з пошкодженого літака

Льотчик на позивний KARAYA ще кілька днів тому ледь не загинув, а сьогодні вже готовий знову сісти в кабіну винищувача.

В ЗСУ показали пілота, який збив 5 дронів над Вінниччиною і врятувався з пошкодженого літака

Український льотчик з позивним KARAYA 12 жовтня збив 5 дронів-камікадзе над Вінниччиною, тоді його літака зазнав аварії. Тож захиснику довелося відвести його від Вінницької області, а самому – катапультуватися. Про це пише ПІК з посиланням на Арміяinform.

“Ворог, не маючи успіхів на полі бою, починає переходити до терору цивільного населення, знищуючи не військові об’єкти, а дитячі майданчики, зупинки громадського транспорту та інші “центри ухвалення рішень” — У тому числі застосовує іранські дрони. Та ми за короткий час адаптувались і до такої загрози. Хоча чесно скажу, ціль непроста, та ми досить успішно її знищуємо”, – каже KARAYA.

Він додає, що не проти був би знищувати окупантів і на F-16, проте й на радянській техніці з побратимами дадуть рашистам прикурити!

“Наведення вночі здійснюємо радіолокаційним способом. У денний час працювати набагато простіше, адже є можливість встановити візуальний контакт із повітряною ціллю”, – розповів захисник в ефірі телемарафону.

Командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Микола Олещук ініціював клопотання про присвоєння пілоту високого звання Героя України.

24 канал оприлюднив фото льотчика-винищувача.

image 1 2 scaled image 4 scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено