Івано-Франківськ

Масований ракетний удар, резолюція ПАРЄ та перекриття дороги: топ-10 новин 10.10-16.10 (ФОТО)

Кожної неділі ПІК нагадує читачам знакові події, що сталися в країні та на Прикарпатті впродовж крайніх семи днів.

podii tuzhnya7 scaled 1

ПІК зібрала важливі новини, які відбулися протягом тижня з третього до дев’ятого жовтня. 

Масований ракетний удар по Україні

4aa698b 311180402 5531271733621345 4775672142990062414 n 1

Вранці 10 жовтня російські війська завдали ракетного удару по Україні. Масований пуск було здійснено поблизу Астрахані з бомбардувальників Ту-95МС.

Вибухи пролунали в багатьох містах України. Зокрема, росія вдарила по центру Києву, внаслідок чого загинуло 8 людей, ще 24 були поранені. Окрім цього, вибухи було чути у Дніпрі, Хмельницькому, Житомирі, Тернополі, Львівщині та Івано-Франківщині.

Загалом, 83 ракети випустили росіяни по Україні, 43 з них збито ППО, повідомив Генштаб ЗСУ.  Під удари потрапила цивільна й критична інфраструктура.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський  розповів, що росіяни обстріляли 12 регіонів України. Загинули 14 людей, ще 97 – травмовані.

Бурштинську ТЕС, що на Франківщині, ворог атакував чотирма ракетами.

“Зафіксовано влучення чотирьох ракет у відкритий розподільчий пристрій Бурштинської ТЕС, на даний час на місці пожежа. Жоден працівник станції не постраждав”, – зазначила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Також над Прикарпаттям сили ППО збили одну ракету.

Два тижні терору

865fdab 311113906 519221073542479 5944051342169757661 n 1024x576 1 1

росія продовжує обстрілювати Запоріжжя. Від 30 вересня наслідок російських атак загинули  70 людей, сотні містян зазнали поранень.

 Голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух розповів, що тільки за 12 жовтня по Запоріжжю та передмістю прилетіло 7 ракет. 

Спеціальні служби оперативно впоралися з наслідками російських ракетних ударів. 

“Зруйновані багатоповерхівки, приватний сектор, об’єкти інфраструктури зруйновані та пошкоджені. Великі шрами в місті залишили ці варварські атаки на цивільні об’єкти.Всі ракети, які поцілили по місту, це ракети точного наведення. Вони летять туди, куди мають прилетіти. Ці покидьки ставили ціль на житлових будинках, і тому маємо таку кількість жертв”,– йдеться у повідомленні.

Вранці, 15 жовтня окупант знову поцілив 10 ракетами в Запоріжжя. Низка об’єктів енергетичної та промислової інфраструктури зазнали руйнувань.

“Вночі чотири авіаудари дронами, на ранок ще 10 ракет С300. Ворог продовжує системний терор нашої області”,– написав голова ОВА.

Дорогу від Бурштина до Франківська тепер перекриватимуть

65507209 517116009028570 7252305441848295424 n

Під час повітряної тривоги відрізок дороги від міста Бурштин до Івано-Франківська перекриватимуть.

За словами голови Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, дане рішення прийняла рада оборони області, щоб мінімізувати наслідки ракетних ударів, зокрема й серед цивільного населення.

“Враховуючи нанесення ворогом ракетних ударів по Бурштинській ТЕС, було прийнято рішення, на час повітряної тривоги, перекривати рух на ділянці дороги від міста Бурштин до міста Івано-Франківськ, та перед поворотом в село Демешківці в напрямку Львова”, – йдеться у повідомленні.

При цьому буде забезпечено об’їзд зазначеної ділянки автошляху через навколишні села.

Обмін полоненими

f1e0a6237a76f7e35c7bb scaled 1

Україні вдалося здійснити ще один обмін військовополоненими й звільнити 32 воїнів.Також повернули тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки.

Серед звільнених – офіцери, сержанти та солдати ЗСУ. Всі вони були у місцях, де тривали жорсткі бойові дії. Багато з цих людей вважалися зниклими безвісти.

“У кожного полоненого своя історія. Є такі, що «розривають» зсередини. Загиблий ізраїльтянин Дмитро Фіалка останні два роки проживав в Україні, працював дитячим тренером з футболу у клубі «Динамо» (Львів). Він воював за Україну, саме тут він зустрів своє кохання – дівчину, з якою у них народилися діти. На фронт пішов добровольцем”, – розповів голова Офісу президента Андрій Єрмак,

Також відомо про звільнення  рядового, який служив разом зі своїм старшим братом. Брат загинув на його очах, а молодший брат в той же день потрапив в полон. У старшого брата залишилась дружина та дві доньки.

ПАРЄ ухвалила резолюцію, в якій визнає російський режим терористичним

ua.news large scaled 1

Парламентська асамблея Ради Європи одностайно прийняла резолюцію, яка визнає російський режим терористичним та передбачає створення трибуналу.

У резолюції вказується, що “ця агресія має бути однозначно засуджена як злочин сама по собі, як порушення міжнародного права та як головна загроза міжнародному миру і безпеці”.

Окрім того, була внесена поправка, яка пропонувала “оголосити Російську Федерацію терористичним режимом”. Під час голосування її підтримали 79 депутатів, двоє були проти і один утримався.

До резолюції також була включена поправка із закликом надати Україні системи ППО.

ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала Росію державою-терористом.

Зменшення споживання електроенергії, через обстріли ТЕС

03 12 6 1152x1536 1 scaled 2

У результаті обстрілів 10 жовтня було пошкоджено не лише Бурштинську ТЕС на Івано-Франківщині, але й Ладижинську ТЕС на Вінниччині та Придніпровську ТЕС на Дніпропетровщині.

Ударами пошкоджено енергетичне обладнання підприємств, на окремих об’єктах – пошкоджена інфраструктура

11 жовтня російські війська завдали ракетного удару по двох електропідстанціях у Львівській області, які вже зазнали обстрілів днем раніше.

У зв’язку з масованими ракетними обстрілами по критичній інфраструктурі, українців закликали скоротити споживання електроенергії. Зокрема, скоротити роботу електроприладів з 08:00 до 11:00 та зі 17:00 до 23:00. Це ті проміжки часу, коли на енергосистему йде найбільше навантаження.

Електрообігрівач, бойлери, мікрохвильовки, пральні машини, електрочайник, кавоварка, праска, посудомийна машина, кондиціонер, зарядні пристрої, порохотяг, комп’ютер, телевізор просять вмикати тільки при нагальній потребі з 23:00 до 08:00, а в інший час – утриматися.

Коломийські “Едельвейси” показали, як знищують ворога при спробі штурму позицій ЗСУ

261293 Znimok ekrana 580 new 960x380 0 1

Бійці 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади продовжують успішно знищувати російських загарбників.

Розрахунки САУ «Едельвейсів» вправно та оперативно знищують ворога при спробі штурму наших позицій.

Вражає швидкість екіпажу, маневреність. Звісно ж, у руsні нічого не вдається. Безпомічні та нікому не потрібні залишились лежати на українській землі“, – розповіли на сторінці бригади.

Відео можна переглянути – ТУТ.

Інформаторка росії отримала 9 років за ґратами

311575804 432394439073640 4084428573668464235 n1111 1

Інформаторка ворога, яку СБУ затримала у Покровському районі Донецької області, отримала 9 років ув’язнення. Вона передавала відомості про розташування підрозділів та пересування техніки ЗСУ на Донбасі.

Викриття злочину проводили співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області спільно із Головним управлінням СБУ в Донецькій і Луганській областях.

В суді підтвердили зібрані слідчими СБУ докази, зокрема факти передачі координат складу боєприпасів ЗСУ поблизу Покровська; інформації про чисельність підрозділу українських сил оборони в районі; маршруту переміщення колони броньованої техніки та військового транспорту Збройних сил.

“Своїми діями інформаторка поставила під загрозу життя великої кількості військовослужбовців ЗСУ. Лише завдяки своєчасному реагуванню сил оборони, підрозділ Збройних сил вчасно змінив позиції“, – наголосили в СБУ.

Інформаторку засудили до 9 років позбавлення волі і визнано винною за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

На дорогах Франківщини з’являться нові ділянки з TruCAM

radar trucam 5c98cf546f351 1 1

Від 13 жовтня, на автомобільних дорогах Івано-Франківської області з’являться нові ділянки, де патрульною поліцією здійснюватиметься вимірювання швидкості руху за допомогою приладів TruCAM.

“Ці місця визначалися на підставі проведеного аналізу аварійності на аварійно-небезпечних ділянках автодоріг та в місцях концентрації ДТП, скоєних з причин перевищення швидкості руху”, – кажуть у патрульній поліції.

З розташуванням приладів для вимірювання швидкості в інших областях можна ознайомитися – тут.

Назарій Кішак – командир кулеметників: історії, що надихають

Вчора радник міського голови Івано-Франківська, а сьогодні – на передовій.

Війна росії проти України на всіх вплинула по-різному, а особливо на захисників державних кордонів. Адже з 24 лютого у них одне завдання – боротися за рідні землі.  Вони стали нашими героями, бо, ризикуючи власним життям,  дають нам можливість жити вдома.

Сьогодні в об’єктиві нашої рубрики “Люди Прикарпаття: історії, що надихають” – командир кулеметників у 72-ій механізованій бригаді імені Чорних Запорожці – Назарій Кішак. 

“Чим більше ми вб’ємо російських загарбників, тим легше буде українському суспільстві”, –  каже Назар.

А ще розповідає про свою бригаду, небезпечні ситуації та що рятує команду від обстрілів артилерії.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено