Івано-Франківськ

Країни НАТО розпочинають ядерні навчання: де вони пройдуть

Країни Північноатлантичного альянсу првоведуть навчання з ядерного стримування.

censornet news 800

Від сьогодні, 17 жовтня, у південно-західній Європі розпочнуться навчання країн НАТО “Стійкий полудень” (Steadfast Noon).

Про це повідомляється на сайті Альянсу, передає Суспільне.

В рамках навчань військово-повітряні сили НАТО відпрацьовуватимуть можливості ядерного стримування із залученням десятків літаків.

“У тренуванні візьмуть участь 14 країн і до 60 літаків різних типів, включаючи бомбардувальники B-52, винищувачі четвертого і п’ятого поколінь, а також літаки-розвідники і літаки-заправники”, – йдеться у повідомленні.

Тренувальні польоти проходитимуть над Бельгією, яка приймає навчання, а також над Північним морем і Сполученим Королівством. Відзначається, що не буде застосовуватись бойова зброя.

В Альянсі зазначили, що у новій Стратегічній концепції НАТО, яку в червні 2022 року ухвалили лідери Альянсу на Мадридському саміті, зазначено, що “фундаментальною метою ядерного потенціалу НАТО є збереження миру, запобігання примусу та стримування агресії”. В Стратегічній концепції наголошується, “поки існує ядерна зброя, НАТО залишатиметься ядерним альянсом”.

Переглядайте на ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено