Івано-Франківськ

Перейшов до загарбників: “вагнерівецю” з Прикарпаття оголосили про підозру

СБУ повідомила про підозру найманцю російської військової компанії «Вагнера» з Івано-Франківщини.

311455421 488799766622092 4359740748550416841 n scaled

Найманцю з ротно-тактичної групи «Карпати» російської військової компанії «Вагнера» оголосили про підозру в державній зраді.

Це колишній мешканець  Івано-Франківської області, який зараз служить у військах загарбників на Донеччині, пише ПІК з посиланням на СБУ.

“Після повномасштабного вторгнення найманець воював проти сил оборони України на Луганщині. Після цього його підрозділ був перекинутий під Авдіївку Донецької області”, – встановили слідчі.

За даними контррозвідки, раніше “вагнерівець” брав участь у бойових діях на території Сирії. За свої злочини отримав одну з трьох нагород, якими відзначають горлорізів у «Вагнері», – т. зв. «чорний хрест».

“Бойовик вступив до незаконних збройних формувань на початку російської агресії у 2014 році. Спочатку служив у 3 окремій мотострілецькій бригаді т. зв. «ДНР». Його прийняли у «вагнерівці» рік потому завдяки кримінальному минулому – він був засуджений за насильницький злочин”,– зазначає СБУ.

Більшу частину життя чоловік прожив на Івано-Франківщині, звідки наприкінці двотисячних виїхав у Донецьку область, де й вступив у незаконні збройні формування.

Підозрюють його за трьома статтями Кримінального кодексу –  ч. 1 ст. 111 – державна зрада (в редакції КК України, що діяла на час вчинення злочину);  ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичній організації; ч. 2 ст. 260 – участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Переглядайте на ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено