Івано-Франківськ

Рекордний хабар: колишнього нардепа викрили на спробі підкупити мера Дніпра за 22 млн євро

Це рекордна сума підкупу, що зафіксували в Україні.

d9d7389d771348ae3c9d139a86853e02

Колишнього народного депутата викрили на спробі підкупити мера Дніпра за можливість будувати метро в місті поза конкурсом.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України, пише ПІК.

“18 жовтня 2022 року НАБУ і САП викрили колишнього нардепа на спробі підкупу за 22 млн євро міського голови Дніпра. Це одна з рекордних сум пропонованої неправомірної вигоди, зафіксованої правоохоронцями в Україні”, – йдеться у джерелі.

За даними слідства, у жовтні 2022 року колишній народний депутат України (у минулому — топпосадовець державної компанії «УкрБуд») запропонував міському голові міста Дніпро неправомірну вигоду за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в Дніпрі поза конкурсом.

“Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. «Лояльність» мера екснардеп оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомила в коментарі ТСН речниця НАБУ Світлана Оліфіра, підозру оголосять найближчим часом.

В той же час вона не підтвердила та не спростувала того, що йдеться саме про колишнього народного депутата Максима Микитася, як пишуть деякі ЗМІ.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено