Івано-Франківськ

СБУ затримала блогера, який оприлюднив відео обстрілу Бурштинської ТЕС (ВІДЕО)

СБУ нагадує, що коригування ворожого вогню є злочином і карається законом.

Zapysaty 24

Служба безпеки України затримала блогера, який зняв та виклав відео обстрілу Бурштинської ТЕС в Івано-Франківській області. 

Блогер відзняв на відео наслідки влучань ракет по об’єкту критичної інфраструктури та розмістив його у своєму телеграм-каналі, інформує ПІК з посиланням на пресслужбу СБУ.

Зробив це задля збільшення кількості підписників, Відео підхопив телеграм-канал, який має мільйонну аудиторію. А через 7 хвилин результати обстрілу вже були у російських пропагандистів.

“Соцмережі моніторять не лише російські блогери-«воєнкори», але й кадрові військові. Вороги враховують інформацію з відкритих українських джерел під час планування своїх дій”, – зазначають в СБУ.

Встановлений СБУ блогер не є коригувальником і не мав наміру сприяти ворогу. Після спілкування зі спецслужбою він усвідомив, що відео влучань можуть бути використані росією для коригування точності ударів.

“Заборонено знімати та оприлюднювати відео наслідків влучань ворожих ракет і дронів по військових об’єктах і цивільній критичній інфраструктурі”, – вкотре наголошують в Службі безпеки.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено