Івано-Франківськ

Жити в місті, яке щодня обстрілюють – це геройство: Блаженніший Святослав відвідав Миколаїв (ФОТО)

Глава УГКЦ зустрівся з представниками влади та військовими, а також помолився за перемогу України у храмі Покрови Пресвятої Богородиці.

Жити в місті, яке щодня обстрілюють - це геройство: Блаженніший Святослав відвідав Миколаїв (ФОТО)

Блаженніший Святослав 17 жовтня, у межах душпастирського візиту на Південь України відвідав місто Миколаїв. Про це повідомляє Івано-Франківська Архієпархія, пише ПІК.

«Я сьогодні тут, у Миколаєві, насамперед хочу висловити вдячність, підтримку і запевнити у молитві мужніх людей цього незламного міста. Сьогодні бути в Миколаєві означає торкнутися ран цього міста і України, яка страждає… Але ми не жалкуємо про те, що боремося. Бо лише той, хто бореться за свою свободу, є її гідний. Лише той, хто нікому в руки не віддасть волі своєї Батьківщини, здобуде перемогу», – зазначив Патріарх.

У Миколаєві Глава УГКЦ зустрівся з головою Миколаївського обласного медичного управління Максимом Безносенком, який розповів про медичну ситуацію в місті та області. Він зокрема відзначив, що у Миколаєві немає жодного медичного закладу, який би не піддавався обстрілу росіян.

Відтак Блаженніший Святослав з делегацією УГКЦ зустрівся з головою Миколаївської ОВА Віталієм Кімом та його заступником Юрієм Гранатуровим. Блаженніший поцікавився ситуацією у місті та області, зокрема з питною водою, і запевнив, що Українська Греко-Католицька Церква, відповідно до своїх можливостей, намагатиметься допомогти у вирішенні наявних проблем.

Крім цього, перебуваючи в Миколаєві, Предстоятель зустрівся з військовими, яким подякував за служіння і запевнив у молитовній підтримці. А ще відвідав парафію Покрову Пресвятої Богородиці, де помолився разом із вірними за перемогу України.

«Але сьогодні я б хотів торкнутися голови кожного і кожної з вас, щоб через дотик служителів Господніх сам Ісус Христос торкнувся вас. Бо жити в місті, яке щодня обстрілюють, це вже геройство, але й рани», — сказав Блаженніший Святослав і благословив особисто кожного з присутніх парафіян і жителів Миколаєва, кладучи на голову руки.

87939923cefc4a81 scaled 4e5ce421a0eb9da1 scaled

До слова, вранці 20 жовтня росіяни обстріляли Миколаїв ракетами С-300. Обійшлося без жертв та руйнувань, повідомив очільник області Віталій Кім.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено