Івано-Франківськ

Чи не час вашій державі обрати, з ким ви?: Зеленський звернувся до Ізраїлю

Президент України вважає, що допомога Ізраїлю може позбавити сенсу альянс Росії та Ірану.

Чи не час вашій державі обрати, з ким ви?: Зеленський звернувся до Ізраїлю

Володимир Зеленський звернувся до влади Ізраїлю і зазначив, що Київ хотів би допомоги Єрусалиму. Про це він сказав у відеозверненні до учасників Саміту демократії Haaretz, пише ПІК.

“Нам допомагають багато демократичних країн. Але ми хотіли б і вашої допомоги…Але чи не час і вашій державі обрати, з ким ви? З демократичним світом, який пліч-о-пліч бореться проти екзистенційної загрози своєму існуванню? Чи з тими, хто заплющує очі на російський терор навіть тоді, коли ціною продовження терору є повна руйнація глобальної безпеки?”, – наголосив глава держави.

За словами Володимира Зеленського, якби Україна могла убезпечити своє небо, коли зіткнулася з ракетною й дроновою загрозою, у Росії зараз не було б навіть “мотиву йти в Іран і щось пропонувати йому в обмін на сприяння в терорі”.

Президент також повідомив, що за вісім місяців повномасштабної війни Росія застосувала майже 4,5 тисячі ракет проти нас. І запас ракет у них скорочується.

“Ось чому Росія пішла шукати доступну зброю по інших країнах для продовження терору. Знайшла в Ірані. І цей їхній альянс просто не відбувся б, якби свого часу ваші політики ухвалили одне лише рішення. Рішення, про яке ми просили. Щоразу, коли ми в Україні на засіданнях Ставки Верховного Головнокомандувача обговорюємо російський ракетний і дроновий терор, ми говоримо й про наших партнерів, які вже допомагають чи можуть нам допомогти захистити небо. На жаль, слова “Ізраїль”, “ізраїльські” при цьому не звучать”, – додав він.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено