Івано-Франківськ

На Тернопільщині відкрили гуртожиток для переселенців (ФОТО)

Тут можуть поселити 400 людей.

6a052c3c9bca57f5 scaled

Гуртожиток для переселенців відкрили в Бучацькому коледжі Подільського державного університету.

Про це розповів заступник директор коледжу Микола Семенків. За його словами у цьому гуртожитку 8 років ніхто не жив, передає Суспільне.

Приміщення відремонтували за гроші з держбюджету. На це витратили понад 29 мільйонів гривень.

d0d32e2af63235f7 scaled

На кожному поверсі кухня, душові кабіни і місце для дозвілля. У кожній кімнаті по три ліжка, розповідає заступник директора Бучацького коледжу Микола Семенків. За його словами, за три місяці відремонтували один із гуртожитків навчального закладу, в якому ніхто не мешкав впродовж 8 років.

“Повністю відремонтовано всі кімнати, відновлене опалення, встановлено пластикові вікна. Створено всі умови для проживання внутрішньопереміщених осіб. Невеличка оплата мусить бути, бо все ж комунальні платежі. Потрібно платити за воду і за світло”, – каже Микола.

01e803157cb11e13 scaled

У гуртожиток планує заселитися переселенка з Каховки Катерина Зеленяк. Зараз разом з мамою і дітьми мешкають у родичів.

“Гарно відремонтовані кімнати, свіжий ремонт всюди, ліжка. Все необхідне для життя в нашому стані. Столи, тумбочки, шафа є. Тут поряд є пральні, є де помитися, приготувати. Дуже гарні умови. Дуже важко виїжджали. Ми виїжджали через російські пости, через Снігурівку, яка наразі окупована. Під обстрілами, над нами летіли “Гради”, навколо були обстріли. Емоційно дуже важко, страшно. Страшно за дітей. Але за два дні ми доїхали від Каховки сюди”, – розповіла Катерина.

Микола Семенків каже приміщення гуртожитку опалюють дровами Микола Семенків, заступник директора Бучацького коледжу

057acd2b9ee46113 scaled

“У випадку, коли немає світла в нас є 2 генератори, які можуть працювати. Один подарували волонтери з Польщі. І є 4 котли: 2 – газові котли і 2 – твердопаливні котли. Твердопаливними котлами ми вже користуємося 8 років. Досить економні”, – каже Семенків.

Директор Бучацького коледжу Ігор Леськів розповів, на ремонт гуртожитку витратили понад 29 мільйонів гривен. Це гроші з держбюджету. Поселяти людей у відремонтоване приміщення почнуть з наступного тижня. Гуртожиток розрахований на 400 людей.

1fbc46b82324525b scaled

“Найперше це зразу підуть 60 людей, які проживають в наших гуртожитках студентських. І вже з понеділка будемо заселяти, бо будуть привозити з навчальних закладів. Ідея була в тому, що потрібно розгрузити студентські гуртожитки, навчальні заклади були переповнені, студентські гуртожитки зайняті, проблеми з проживаннями студентів. І для того, щоб хоча б частково, бо повністю ми не зможемо цього зробити, розгрузити гуртожитки навчальних закладів було прийнято рішення, щоб звідти їх привозити. Я вже очікую на наступний тиждень прибуття 200 осіб”, – каже директор Бучацького коледжу Ігор Леськів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено