Івано-Франківськ

Польща готова допомогти Україні в експорті зерна після заяви Росії

Про це в неділю оголосило міністерство закордонних справ Польщі.

Польща готова допомогти Україні в експорті зерна після заяви Росії

Польща спільно з Європейським Союзом готова допомогти Україні з експортом збіжжя після того, як Росія оголосила про призупинення участі в “зерновій угоді” в суботу, нібито через “теракт” у Севастопольській бухті. Про це пише ПІК з посиланням на Європейську правду.

“Рішення Росії зупинити Чорноморську зернову ініціативу є ще одним доказом того, що Москва не бажає дотримуватися жодних міжнародних домовленостей. Польща разом зі своїми партнерами з ЄС готова і надалі працювати над тим, щоб допомогти Україні та тим, хто потребує транспортування необхідних товарів”, – йдеться у повідомленні тамтешнього МЗС.

Додамо, країна-агресорка Росія у неділю, 30 жовтня, перекрила “зелений коридор” для експорту зерна в Чорному морі. Через це вивезення збіжжя з українських портів нині неможливе. Про це у Twitter повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

В ООН прокоментували, що “підтримують контакти” з російською владою після повідомлень про вихід з ініціативи. ЄС і США своєю чергою закликали РФ відновити участь у “зерновій угоді”.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено