Івано-Франківськ

В Україні пояснили, чому світло іноді вимикають не за графіком

Протягом одного дня можуть застосовуватися як планові, так і аварійні відключення електроенергії, яких не було у графіку.

В Україні пояснили, чому світло іноді вимикають не за графіком

В Україні місцеві обленерго іноді повідомляють про застосування аварійних відключень (ГАВ), тоді як Укренерго повідомляє про застосування графіків погодинних відключень (ГПВ). Про це пише ПІК з посиланням на Слово і Діло.

«Річ у тому, що ГПВ та ГАВ – заходи стабілізації роботи енергосистеми, які доповнюють одна одну», – йдеться у повідомленні.

Як пояснили в «Укренерго», погодинні відключення діють до того моменту, коли диспетчер того чи іншого обленерго бачить на моніторі різке одночасне збільшення споживання електроенергії. Щоб уникнути додаткових аварій, він приймає рішення про застосування екстрених заходів, тобто графіків аварійних відключень на території області.

А коли надмірне споживання та загроза перевантаження мереж проходить, замість аварійних відключень продовжують діяти погодинні.

«Саме з цієї причини електроенергія може зникати не в ті години, які заявлені енергетиками у вашій місцевості, а відключення триватиме довше за заявлене», – пояснили в компанії.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено