Івано-Франківськ

Ексголову Нацбанку Кирила Шевченка оголосили в міжнародний розшук

Колишнього голову Національного банку оголосили у міжнародний розшук у справі розкрадань в Укргазбанку.

IMG 20221109 133004 613

​Ексголову Нацбанку Кирила Шевченка оголосили вже в у міжнародний розшук, а з України він виїжджав по службовому паспорту.

Про це Центр протидії корупції дізнався із засідання Вищого антикорупційного суду, на якому підозрюваному заочно обирають запобіжний захід.

“Як повідомив прокурор САП, 20 вересня Шевченко виїхав з України за службовим паспортом у відрядження до Лондону. Відрядження завершилося через день, однак до України він не повернувся. Ексглава НБУ самостійно відправив себе у відпустку: спершу до 30 вересня, а згодом продовжив її до 7 жовтня”, – йдеться у повідомленні.

4 жовтня Шевченко заявив через пост у фейсбуці, що йде у відставку нібито через проблеми зі здоров’ям, а вже за два дні НАБУ повідомило йому про підозру. В цей же день Шевченко написав, що підозра стала для нього неочікуваною, а сам він перебуває за кордоном на лікуванні.

За словами адвоката, наразі його підзахисний знаходиться у Відні (Австрія), де став на консульський облік і орендував житло.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у протизаконних діях голові Національного банку Кирилу Шевченку у період його керівництва “Укргазбанком”. Також підозру у розкраданні 206 млн грн державного банку повідомили ще чотирьом основним фігурантам даного злочину, серед яких колишні та чинні високопосадовці банківських установ. Згодом Шевченка оголосили у розшук. 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено