Івано-Франківськ

Нічний обстріл Дніпра: рятувальники гасили пожежу під час атаки дронів-камікадзе

Через нічну атака «Шахедами» по Дніпру поранено 4 людей, двоє - в тяжкому стані.

b51828f428c3a45fe42458267510acd8 scaled

Росіяни серед ночі запустили зграю «Шахедів» по Дніпру з тимчасово окупованої території Запорізької області. Гучні вибухи чули в різних районах міста.

Дивом не постраждали рятувальники: вони гасили пожежу, коли дрони-камікадзе росіяни спрямували знову, йдеться в ТСН.

П’ять дронів-камікадзе збили сили протиповітряної оборони, ще три таки долетіли до цілі. Після першого влучання рятувальники саме гасили пожежу, коли відновилася атака з неба.

“Це безпосередньо було чути – як ці моторолери летять над головою. Потім пішли в піке і завдали удару по цих складських приміщеннях. Як моторолер, тільки в повітрі. Ми його не бачили, бо дув дуже сильний туман, але по звуку ми його визначили одразу”, – розповідає начальник оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС у Дніпропетровській області Олег Кушнірук.

Надзвичайники встигли винести з епіцентру вибуху трьох поранених працівників та відбігти на безпечну відстань. Під час розвідки території, вже згодом, знайшли ще одного постраждалого. Чоловік після першого удару вирішив повернутися за документами, та дрони вдарили знов.

Четверо поранених нині в реанімації з мінно-вибуховими пораненнями, усі в реанімації – їм від вісімнадцяти до сорока п’яти років.

“Політравма означає ушкодження декількох органів та систем, травми грудної клітки, черевної порожнини, переломи кінцівок. Є травмування магістральних судин нижньої кінцівки. Два з них – більш важкі. Я сподіваюся, що з ними все буде добре, бо лікарі роблять все можливе й неможливе”, – зазначає заступник голови обласного Департаменту охорони здоров’я Олексій Григорук.

Загалом рашисти випустили по складу три «Шахеди». Уламки іранських дронів з написом «Герань» розкидані територією.

Після того, як врешті припинилася атака з неба, рятувальники ще годину приборкували пожежу, збитки ще підраховують. На згарищі розбирають вцілілі товари, усі не військового призначення

Били росіяни і по Нікопольському району з важкої артилерії та систем залпового вогню. У громадах розбиті житлові будинки, підприємство та лінії електропередач

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено