Івано-Франківськ

Населення Землі досягло 8 мільярдів людей – ООН

 Населення планети зростає найнижчими темпами з 1950 року, впавши нижче 1% у 2020 році.

161044 1 large scaled

Населення планети Земля вже досягло 8 мільярдів людей, згідно з підрахунками Організації Об’єднаних Націй та Фонду народонаселення ООН.

Про це йдеться на сайтах ООН (UN) і Фонду народонаселення ООН (UNFPA), пише УП.

 “Прогнозується, що 15 листопада 2022 року чисельність населення світу досягне 8 мільярдів, а Індія випередить Китай як найбільш густонаселена країна у 2023 році, згідно з прогнозами World Population Prospects 2022, опублікованими сьогодні у Всесвітній день народонаселення”, – йдеться у повідомленні.

Генсекретар  ООН Антоніу Гутерреша зазначив, що Цьогорічний Всесвітній день народонаселення припадає на знаменний рік, коли всі очікують народження восьмимільярдного жителя Землі.

“Це нагода відзначити наше розмаїття, визнати нашу загальну людяність і захопитися досягненнями в галузі охорони здоров’я, які дозволили збільшити тривалість життя та різко знизити материнську та дитячу смертність. У той же час це нагадування про нашу спільну відповідальність за турботу про нашу планету та момент для роздумів про те, де ми все ще не виконуємо своїх зобов’язань один перед одним”, – зазначив Антоніу Гутерреша.

Останні прогнози ООН показують, що населення світу може зрости приблизно до 8,5 мільярдів у 2030 році та до 9,7 мільярдів у 2050 році, а піку приблизно в 10,4 мільярда людей досягти протягом 2080-х років і залишатися на цьому рівні до 2100 року.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено