Івано-Франківськ

Не поспішайте викидати: що можна зробити з яєчного лотка

Яєчні лотки роблять з картону, тому вони не забруднюють навколишнє середовище і відносно швидко розкладаються.

Не поспішайте викидати: що можна зробити з яєчного лотка

Стало відомо, що можна зробити з яєчного лотка, щоб не викидати. Картонні лотки утримують вологу і можуть поліпшити структуру грунту. Використання яєчних лотків не вимагає додаткових витрат, адже вам не потрібно їх купувати окремо, вони йдуть “в комплекті” з яйцями. Про це пише ПІК з посиланням на УНІАН.

  • Наріжте картонні лотки і змішайте їх із залишками овочів, фруктів, трави, яєчної шкаралупи та інших компостних відходів. Таке добриво допоможе поліпшити якість грунту, земля стане більш пухкої і родючої.
  • Крім того, що ви можете покласти упаковку від яєць в компост, лотки можна використовувати для вирощування розсади. Картон буде тримати вологу, а при висаджуванні рослин на грядки вам не доведеться діставати розсаду з лотка. Просто відріжте горщик і помістіть його в землю, він стане додатковим добривом.
  • Також ви можете зробити доріжки з яєчних лотків, але для цього буде потрібно багато картонних упаковок. Просто викладіть лотки між грядками, так вам буде зручніше ходити по городу і не збирати на взуття бруд.

Якщо у вас немає дачі та городу, то існує чимало лайфхаків для використання лотків в квартирі. Наприклад, ви можете зробити просту годівницю для птахів і вивісити її на балконі. Для цього просто протягніть мотузку по краях картонного лотка, а в поглиблення насипте насіння або крупу для птахів. Їм точно сподобається таке частування.

Крім цього, лотки можна використовувати для рукоділля. У таких ємностях зручно зберігати бісер, гудзики та інші дрібниці.

До слова, раніше повідомлялося, чим можна замінити яйця у випічці.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено