Івано-Франківськ

Проміняв ковадло на автомат: історія військовослужбовця з Калущини Юрія Олексюка

У звичайному житі військовослужбовець Юрій працював ковалем, звідси й позивний Коваль.

FB IMG 1668958303969 scaled

Міський голова Калуша оприлюднив історію воїна – Юрія Олексюка з Голиня, яку надіслали із фронту.

“Військовослужбовець з позивним КовАль, з села Голинь, що на Калущині, одразу з початку війни подався до війська, щоб стати на захист батьківщини у складі 79 батальйону ТРО ЗСУ, пройшовши відповідну підготовку на Десні, а на місці дислокації ділився з побратима досвідом та навиками, адже тільки невелика частина військовослужбовців, що боронять Україну, мали досвід строкової служби. Вже з травня Юрій відправився на передову, на один з найгарячіших напрямків Запоріжчани – Гуляйпільський”, – йдеться у повідомленні.

У звичайному житі військовослужбовець Юрій працював ковалем, звідси й позивний Коваль.

“Юрій одразу завоював повагу серед побратимів, через сталеві нерви, високий бойовий дух та вимогливість до себе, незабаром ставши з простого солдата взводу, головним сержантом роти. Юрій завжди серед перших на бойових позиціях, неодноразово під час обстрілів вивозив на власному авто поранених та контужених”, – розповідає Найда.

Батько 3 прекрасних дітей та чоловік чарівної дружини, навіть відвідуючи у відпустці рідних, не забув про побратимів, став знову до праці та виготовив хлопцям скоби для скріплення перекриттів бліндажів і буржуйки для зігрівання, адже на носі зима.

“Перебуваючи на новій посаді воїн, ділиться знаннями та досвідом з новоприбулими захисниками Батьківщини, бере їх під своє крило та опіку. Талановита людина талановита у всьому… Ці слова, без сумніву, стосуються особистості Юрія, поки такі захисники боронять Батьківщину на передовій, наші батьки, діти та жінки можуть впевнено дивитись у майбутнє”, – йдеться у повідомленні.

Автор оповіді – Степан Братасюк.

Дивіться також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено