Івано-Франківськ

Митрополит Володимир освятив оновлений храм Архистратига Михаїла у Болехівській громаді (ФОТО)

20 листопада у селі Міжріччя відзначили храмове свято.

Митрополит Володимир освятив оновлений храм Архистратига Михаїла у Болехівській громаді (ФОТО)

У Болехівській громаді Митрополит Володимир Війтишин спільно із священниками здійснив Чин освячення оновленого храму Архистратига Михаїла та очолив Божественну літургію. Про це повідомляє Івано-Франківська Архієпархія, пише ПІК.

Під час богослужіння Владика Володимир звернувся зі своїм словом до вірних, розважаючи над уривком із Євангеліє:

«У Гадаринський край прийшов з апостолами Христос Спаситель і побачив цього нещасного чоловіка, пізнав, що його мучать злі духи і у Своєму милосерді оздоровив його. Дорогі у Христі, слухаючи сьогоднішнє Євангеліє, застановімося над освячуючою ласкою і тяжким гріхом та як можна його позбутися, визволивши з неволі свою душу».

Відтак Архієрей ділився із присутніми думками про Божу доброту, завдяки якій християни мають змогу користати зі Святих Тайн:

«Дякуючи доброті Божій, милосердю Спасителя, що установив Тайну Хрещення, ми стаємо дітьми Божими і належимо до Церкви Христової. Для нас Господь встановив Тайну Покаяння — Сповідь. Кожного дня ми можемо приступати до цього Таїнства та у щирім нашім покаянні отримати прощення гріхів Цей нещасний чоловік із уривку Євангеліє після оздоровлення просив Ісуса залишитися при Ньому. Так само й ми просім Христа бути при ньому тут, на землі, і у вічності».

Після Служби Божої Владика Володимир вручив грамоти найактивнішим парафіянам та жертводавцям храму. Наступною частиною урочистостей стало святкове мирування всіх вірних, а опісля відбувся Чин освячення води.

Насамкінець всі присутні у святині молилися «Боже Великий, Єдиний» за перемогу і мир нашої Батьківщини — України. А згодом Митрополит Володимир уділив для всіх своє архієрейське благословення.

photo 2022 11 20 20.04.04 scaled photo 2022 11 20 20.10.26 scaled photo 2022 11 20 20.03.58 scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено