Івано-Франківськ

У Долині планують встановити сонячні батареї та станції акумуляції енергії

Частину коштів, які надходять від ПАТ «Укрнафта» влада планує вкладати в ці проєкти.

У Долині планують встановити сонячні батареї та станції акумуляції енергії

У Долині хочуть встановити резервну станції електроживлення (сонячні батареї) для КП «Водоканал». Попередньо прорахована вартість проєктування, будівництва і здачі «під ключ» – близько 5 мільйонів гривень. Про це повідомив міський голова Іван Дирів, пише ПІК.

“Ми розуміємо, що електроенергія буде дорожчати і надалі. Тому маємо шукати шляхи економії та зменшення витрат. Без демократії прожити зможемо, а от без води … . Тому за рахунок незалежних станцій та аварійного насосного обладнання (яке зможе працювати на дизелі), ми зможемо подавати людям воду і забирати стоки. Це особливо важливо у місті, де здебільшого багатоквартирний житловий фонд”, – зазначив він.

За його словами, на території громади також планують встановлення станції акумуляції енергії для її подальшого використання. Це свого роду великі акумулятори, що працюють в автономному режимі і в разі потреби (пікових навантажень, дефіциту енергії) можуть віддавати енергію в певні вузлові точки мережі. Планували встановити дві такі станції, під одну вже вибрали придатну земельну ділянку.

“Така станція акумуляції енергії зможе в автоматичному режимі допомагати “Укренерго”, диспетчерській службі ефективно працювати і компенсовувати / згладжувати ті моменти, які виникають у зв’язку з віяловими відключеннями. Звичайно, вона не врятує тоді, коли все «погасне», але дозволить значно менше відключати сіл, вулиць чи окремих підстанцій”, – додав очільник Долини.

Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено