Івано-Франківськ

FIINKA оприлюднила кліп на пісню “Довбуш” (ВІДЕО)

Ця пісня претендентка на Євробачення 2023 від України.

photo1670073270 1

Співачка з Прикарпаття FIINKA випустила кліп на пісню “Довбуш”. Саме з цією піснею у разі перемоги на Нацвідборі Євробачення-2023, який відбудеться вже 17 грудня, FIINKA представлятиме Україну в Європі, пише ПІК.

“Я написала пісню «Довбуш» на основі легендарної пісні про Довбуша «Ой, попід гай зелененький». Ми створили музику з максимальним збереженням гуцульської автентики в сучасному контексті. Написала я то всьо за два дни до почєтку войни. Коли вже мо@ські танки стояли на наших границах. Писала з думкою про то, шо нам нема шо боятиси, бо в наших хлопців тече опришківська кров, кров справжніх супер-героїв. Таєк Довбуш (найвідоміший з опришків) мужній, справедливий, безстрашний – то будь-яка дівчина хтіла би собі такого в господарстві. А дивітси єк всьо си склало: направду зараз дівки мліют за нашими героями – за супер-героями, бо інакше наші ЗСУ не назвеш. І от я впевнена, шо ця супер-сила тече у нас по венах, бо передається нам з покоління в покоління”, – пише FIINKA.

FIINKA зазначає, що добре усвідомлює всю відповідальність, якщо їй випаде така місія – представляти Україну в Європі, та додає, що впевнена у своїх силах.

“Я завжди усвідомлювала себе на своїй рідній землі, вона дає мені сили бути тим, ким я є. Це – внаправду найкрутіщє відчуттє на світі. І саме це має почути Європа зараз. Почути і відчути. Шє я хочу, шоб Європа почула, єк шє може звучати Україна. Я хочу, шоб ввес світ почув про гуцулів, шоб не стояло більше питання – а на якій мові вона говорит? Шоб всі розуміли, шо це – прекрасний, унікальний говір української мови, яким розмовляв наш герой Довбуш, яким писав Стефаник, який звучить у легендарному фільмі «Тіні забутих предків». За цим говором стоїт величезний пласт культури. Я хочу, шоб люди почали цікавитись Гуцульщиною, я хочу, шоби люди зачєли направду цінувати і шінувати своє. От тогди й буде нашя перемога. По всіх фронтах!”, – зазначає FIINKA.

Нагадаємо, нацвідбір Євробачення – 2023 відбудеться 17 грудня. FIINKA виступатиме під номером 5. Голосування буде відбуватися в додатку “Дія”.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено