Івано-Франківськ

До експлуатації в ЗСУ допустили 7 дронів українського виробництва – Резніков

укр Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що за останні 30 днів до експлуатації в ЗСУ допущено 7 зразків БПЛА українського

Резніков

укр

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що за останні 30 днів до експлуатації в ЗСУ допущено 7 зразків БПЛА українського виробництва, повідомляє УП, пише ПІК. 

Резніков повідомив, що українське військо за час широкомасштабної війни змінилося у сфері цифрових трансформацій і спростило правила у сфері залучення інновацій до потреб оборони.

Зокрема, Міноборони плідно співпрацює з командою Мінцифри на чолі з віце-прем’єром Михайлом Федоровим.

А 30 вересня уряд ухвалив постанову №1097, яка дозволить спростити допуск нового озброєння в ЗСУ.

“Завдяки цьому було значно спрощено процедури допуску ОВТ до експлуатації у Збройних Силах. Це вже дало значний ефект, в першу чергу – у сфері БПЛА. Раніше армія приймала до експлуатації 1-2 зразки БПЛА на рік. Для порівняння:за останні 30 днів до експлуатації в ЗСУ допущено 7 зразків БПЛА українського виробництва“, – йдеться у повідомленні.

Резніков повідомив, що для спрощення взаємодії з виробниками створено сайт, де кожен розробник, у якого є готовий продукт, може подати заявку до Міноборони на допуск до експлуатації свого виробу.

Офіційний допуск до експлуатації означає, що Міноборони може закупати вироби, а ЗСУ ставити їх у штат.

За словами міністра, зараз на розгляді перебуває ще 19 заявок щодо допуску до експлуатації БПЛА українського виробництва.

 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено