Івано-Франківськ

Окупанти готують провокації на Запорізькій АЕС, завезли туди “Гради” – Енергоатом

На територію захопленої Запорізької атомної електростанції російські військові 7 грудня завезли кілька (РСЗВ) «Град».

a7f4813473adb1bd4668d scaled

Цю зброю загарбники розмістили біля енергоблока № 6, безпосередньо поруч із територією станційного сухого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Про це інформує на своїй Телеграм-сторінці НАЕК “Енергоатом”, пише ПІК.

В Енергоатомі зазначили, що ще раніше окупанти будували там деякі «захисні споруди» в таємному режимі, порушуючи всі умови з організації ядерної та радіаційної безпеки.

“Найбільш вірогідна провокація, що готується, – обстріли протилежного берегу Дніпра, зокрема міст Нікополь та Марганець, цими установками «Град» безпосередньо з майданчику ЗАЕС, користуючись «прикриттям» енергоблоків та сховища відпрацьованого ядерного палива.

Весь світ розуміє кричущі порушення всіх норм і вимог ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС, яку загарбники використовують для військових цілей. Із самого початку агресії вони розміщують там особовий склад, військову техніку, зброю і вибухівку; замінували територію станції та під’їзні шляхи до неї”, – йдеться у повідомленні.

В Енергоатомі звернулися до МАГАТЕ й усієї світової атомної спільноти, інформуючи про додаткове розміщення РСЗО «Град» безпосередньо на майданчику ЗАЕС та закликали  створити безпекову зону всередині та навколо станції за її повної демілітаризації й деокупації.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено