Івано-Франківськ

Список зброї засекречений: Болгарія вперше відправить Україні військову допомогу

Болгарський парламент затвердив список озброєння у п'ятницю, 9 грудня.

Список зброї засекречений: Болгарія вперше відправить Україні військову допомогу

Болгарія вперше з початку повномасштабної війни в Україні надішле нашій державі військову допомогу. Про це пише ПІК з посиланням на Укрінформ.

Софія відправить здебільшого легке озброєння та боєприпаси. В. о. міністра оборони Болгарії Дімітар Стоянов заявив, що країна не може дозволити собі відправити свої зенітно-ракетні комплекси російського виробництва або винищувачі МіГ-19 та Су-25, які потрібні Києву.

“Мій підхід був консервативним, тому що мені потрібно забезпечити обороноздатність Болгарії. Допомога повністю відповідає пріоритетам України, але ми не надсилаємо ні системи С-300, ні літаки МіГ-29 чи Су-25”, – сказав він.

Загалом 148 законодавців із 240-місного парламенту проголосували за надання військової допомоги Україні. Соціалісти та проросійська партія «Відродження» проголосували проти.

До слова, Болгарія була однією з небагатьох країн ЄС, які не надсилали військову допомогу Україні після того, як дружня до росії Соціалістична партія, партнер по коаліції в попередньому уряді, заблокувала попередню пропозицію в травні.

Раніше повідомлялося, що у Болгарії люди вийшли на протести проти військової допомоги Україні.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено